Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Pano Tip Testi Nedir?

Pano tip testi emniyet ve güvenlik amaçlayan TS EN 61439 standartlarına göre akredite edilmiş laboratuvarlar aracılığı ile yapılır.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Pano tip testi emniyet ve güvenlik amaçlayan TS EN 61439 standartlarına göre akredite edilmiş laboratuvarlar aracılığı ile yapılır. Bu testin amacı panonun yerleştirildiği tesis veya işletmede zorluklara karşı gösterdiği performansı ölçmektir. Burada panonun zorluklara karşı dayanıklı ve uzun ömürlü olması hedeflenir. Toplamda 7 tip teste maruz kalacak panolarda çıkan olumsuzluklar üretici firma sorumluluğunda olacaktır. Bu testler ilk olarak insan hayatı önemi taşıyan riskleri ortadan kaldırmayı hedefler ve uzun yıllar sorunsuz bir kullanım için uygunluk hazırlar. Pano üreticileri bu testler öncesinde akredite edilmiş laboratuvara panonun teknik çizimleri ve şemalarını vermelidir. Aynı zaman da pano da kullanılan malzeme gibi bilgilerin de laboratuvara bildirilmesi gereklidir. Pano tip testi için uygunluk sertifikası almak istiyorsanız LVT gibi bir firma ile çalışabilirsiniz.

Pano Tip Testi Nasıl Yapılır?

Pano tip testi, TS EN 61439 standartlarına uygun laboratuvarlar da gerçekleştirilir. Bu testler de pano 7 adet teste maruz bırakılır. Bunlardan bazıları;

  • Sıcaklık denetimi
  • Elektrik özelliklerinin belirtilmesi
  • Kısa devre dayanımının denetlenmesi
  • Koruyucu devrenin etkinliğinin denetlenmesi
  • Mekanik test
  • Yalıtım uzaklıklarının denetlenmesi
  • Koruma seviyesinin denetlenmesi (IP)

Şeklindedir. Belgeleme de can ve mal güvenliğini sağlamak şartlarını bu testler sonucunda kanıtlamış çıkmanız gerekir. Siz de pano tip testi işlemleriniz için önerdiğimiz LVT firması ile çalışabilir ve gerekli tüm testleri yaptırabilirsiniz.

Kaynak: https://www.lvt.com.tr/tr/hizmet/pano-tip-testi

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x