Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

“Patent MKE’ye verilebilir”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milli Piyade Tüfeğinin patent ve kalite kontrol hakkının MKE’de kalması için kamuoyunda, bürokraside ve siyasiler nezdinde görüşmelerini sürdüren heyetin Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la yaptığı görüşmeler neticesinde önemli aşamalar kaydetti. Patent konusunda ısrarcı olan heyet, Bakan Yılmaz’dan “Patent MKE’ye verilebilir” işaretini aldı.   
HEYET BAKAN YILMAZ’A TALEPLERİNİ SUNDU
Önceki gün TBMM’de Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kaan Köksal ve Ramazan Can ile birlikte Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı ziyaret eden “Milli Piyade Tüfeği (MPT) Kırıkkale’de Kalsın Platformu” Temsilcileri, Genel Kurul Çalışmaları sırasında, ara vererek kendileriyle görünen Bakan Yılmaz’a taleplerini sundular. AK Parti Kulisinde gerçekleşen görüşmede taleplerini sunan heyetin iyi niyetinden şüphesi olmadığını ifade eden Yılmaz, kendilerinin de bu tüfeğin öncelikli olarak MKE eliyle satışının gerçekleşmesi taraftarı olduğunu kaydetti.
PATENT, BEDELİ KARŞILIĞINDA MKE’NİN OLABİLİR
Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Basri Keskin, Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, Türkiye Kamu Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak ve Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ’dan oluşan heyeti TBMM’de kabul eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, konu üzerinde ısrarcı olan heyete, patent hakkının zaten Milli Savunma Bakanlığı’nda olduğunu vurgulayarak, “MKE de bakanlığımıza bağlı bir kurum. Elbette bu işin MKE eliyle yapılmasını isteriz. Ama illaki bu iş MKE’nin olsun isteniyorsa bedeli karşılığında tamamen MKE’nin olabilir” dedi.
HURDALIK OLMASA MKE ZARAR EDİYOR
MKE’nin şu anki çalışma şartlarıyla zarar eder halde olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, “Hurdalık da olmasa MKE tamamıyla zarar eden bir kurum. Hurdalığın gelirlerini yatırıma dönüştürmek varken, MKE’ye bağlı diğer birimlerin zararını kapatmakla uğraşıyoruz. Sizler buraya iyi niyetli bir amaç için geldiniz, ama öncelikle MKE’nin tüm birimlerinin kâra geçmesini sağlamaya çalışın. Hatta isterseniz Silah Fabrikasını da 1 TL’ye size vereyim, silahı da bizzat siz üretin” diye konuştu.
MKE NE KADAR ÜRETİRSE O KADARINI ALACAĞIZ
İstenilen kalitede ve hızda tüfeğin üretilmesi halinde MKE’ye herhangi bir kısıtlama getirmediklerini ifade eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “MKE, istenilen kriterlerde, gereken miktarın ne kadarını üretebilirse üretmesi taraftarıyız. Bu konuda herhangi bir kısıtlama getirmiyoruz. Rekabet şartları çerçevesinde kaliteden taviz vermeden, devletimize azami kâr sağlayarak üretimin gerçekleştirilmesini istiyoruz” diye konuştu. Tartışmalara ve itirazlara konu olan, özel sektörün el üstünde tutulması konusuna da açıklık getiren Bakan Yılmaz, “Özel sektör ü işin içine çekmekteki amacımız, rekabet ortamı yaratmaktır. Hatta Kırıkkale tamamen kendisi yeni bir silah tasarasın, üretsin, onu da almaya ve ülkemizin gururu olarak reklamını yapmaya sonuna kadar hazırız” dedi.
SSM İLE GÖRÜŞÜLECEK
Konunun etraflıca görüşülmesi için Savunma Sanayi Müsteşarlığına (SSM) gerekli talimatları da verdiğini söyleyen Yılmaz, önümüzdeki hafta içinde Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kaan Köksal, Ramazan Can ve “Milli Piyade Tüfeği (MPT) Kırıkkale’de Kalsın Platformu” Temsilcileri katılımıyla bir toplantı gerçekleştirileceğini beyan etti.
ÖNCE TÜRKİYE, SONRA KIRIKKALE
Konunun ortaya çıkmasıyla birlikte takipçisi olduğunu belirten AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, “Ben önce Türkiye, sonra Kırıkkale Milliyetçisiyim. Öncelikli amacımız ülke menfaatleri. Ancak tüm hakların MKE’de kalmasını, ülke menfaatlerini de göz önünde bulundurarak gerek kurumumuzun gerekse şehrimizin el üstünde tutulmasını da istiyoruz. Bu amaçla gerçekleştirmiş olduğunuz çalışmaların her zaman destekçisi olacağım” şeklinde konuştu.
HER ŞEY KIRIKKALE İÇİN
Her çalışmasını ülkemizin olduğu kadar Kırıkkale’nin de menfaatlerini göz önünde tutarak yaptığını ifade eden AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da, “Ben Kırıkkale milletvekiliyim. Kırıkkale’de doğdum, Kırıkkale’de büyüdüm. Kırıkkale’ye zarar verecek, Kırıkkale’yi küçültecek bir çalışmanın içerisinde bulunamam. Şu konu çok iyi bilinmeli ki, MPT konusunda her zaman sizin yanınızdayım, Kırıkkale’nin yanındayım” diye konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.

Bir Yorum

  1. her şey belli oldu.hepsi boş.adamların keyfi yerinde zarar kimin umrunda

Başa dön tuşu