Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Peygamberimizi iyi anlamalıyız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Peygamberimizi iyi anlamalıyız
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Mevlit Kandili dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Milletvekili Öztürk, ‘Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gece de nefislerimizin arzu ve isteklerini bir kenara bırakarak, Peygamberimizi anlama gayreti içerisinde olmalıyız’ dedi.

ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLDİ
Öztürk, mesajında, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.  Öztürk, İnsanlık tarihinde aydınlık bir devir açan Hz. Peygamberin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacın bir kez daha fark ettiklerini vurguladı.

TÜM İNSANLIĞA SUNULMUŞ BÜYÜK BİR FIRSAT
“Mevlit Kandili, Kardeşlik ruhunun yeniden tesis edilmesi için  Müslümanlar ve tüm insanlığa sunulmuş büyük bir fırsattır.  İmanı ve sevgiyi toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin vücut bulduğu bir şahsiyettir. O’nun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü mesajlar ve güzel örnekler vardır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gece de nefislerimizin arzu ve isteklerini bir kenara bırakarak, Peygamberimizi anlama gayreti içerisinde olmalıyız”“Bu vesileyle, bütün İslam âleminin ve hemşehrilerimizin Mevlit Kandili’ni gönülden tebrik ediyor; bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk teşrifi gibi hayırlar getirmesini, geleceğimize ışık tutmasını, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x