Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Pomeranian Eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Pomeranian köpekler oyuncak boyutunda ve hatta oyuncak görünümüne sahip olan küçük ırk köpeklerdir. Boyut ve yapıları gereği ev ortamında bakıma oldukça uygundur. Tüyleri orta derecede dökülme gösterir ve günlük enerji ihtiyaçlarını ev ortamında karşılayabilirler. Pomeranian eğitimi verildiğinde tam bir itaatkâr köpek haline gelir. Yapısı gereği söz dinleyen ve birlikte yaşadığı bireye bağlılık gösteren bir köpektir. Dolayısıyla eğitim algısı açıktır.

Yapı gereği çok zeki olan Pomeranian cinsi köpekler hızlı öğrenebilen ve aynı zamanda da hızlı uygulayabilen canlılardır. Yavruluk döneminde verilen eğitim siz istikrarlı ve kararlı olduğunuz sürece her zaman işinize yarayacaktır. Birlikte yaşadığı kişiye olan bağlılığından dolayı yabancı insanlara ve köpeklerle agresif olabilir, kıskanç davranabilirler. Bu nedenle böyle bir durum yaşandığı takdirde sosyalleşme konusunda eğitim vermek şarttır. Oyuncak görünümlü olduklarından dolayı çocuklarla oynarken çocukların sert davranmaması konusunda dikkat etmeniz gerekmektedir.

Pomeranian Fiziksel Özellikleri

  • Oyuncak boyutunda olan pomeranian cinsi küçük ırklar arasında yer almaktadır.
  • Erkeklerde ve dişilerde boyları 18 ve 30 cm arasında gelişim göstermektedir.
  • Ağırlıkları da erkeklerde ve dişilerde 1 ve 3 kg arasında değişim göstermektedir.
  • Ortalama yaşama süreleri 13 ve 16 yıl arasındadır.

Pomeranian Bakımı

Pomeranian eğitimi ve bakımı oldukça kolaydır. Sizi zorlayacak büyük bakımlara ihtiyaç duymazlar. Tüylü ve tüysüz olarak iki tür Pomeranian vardır. 4 günde bir tüylerini tarayarak ölü tüyleri bedeninden uzaklaştırmalı ve canlı bir görünüme sahip olmasını sağlamalısınız. Tırnak ve kulak bakımlarını da evde kendiniz yapabilirsiniz. Özel bakım şampuanları ile yıkayabilirsiniz. Evde bakılan köpekleri çok sık yıkamanıza gerek kalmaz ama dışarda çok fazla kirlendiyse yıkamanızda sakınca yoktur. İyi bakıldıkları takdirde 20 yıla kadar yaşayabilmektedir.

Pomeranian Tuvalet Eğitimi

Oldukça sevimli olan bu köpeklerin yavruluk döneminde tuvalet eğitimi almaları oldukça önemlidir. 8 haftalık olduklarında tüm Pomeranian cinsi köpekler tuvalet eğitimi almaya müsaittir. Öncelikle ped yardımıyla bir alan belirleyebilirsiniz. Öğretmeniz gereken en önemli kısım evin her yerinde çiş yapmamaları gerektiğidir. Bu konuyu ped yardımıyla atlatabilirsiniz. Belli bir tuvalet noktası seçerek çişi geldiğini anladığınız an belirlediğiniz noktaya götürmelisiniz. İlk eğitim zamanlarında biraz gözlemci ve dikkatli olmanız oldukça önemlidir.

Eğitim sırasında tuvaletini yapmasına yardımcı olacak kelimeler kullanarak onu teşvik edebilirsiniz. Çişş, hadi, tuvalet gibi kelimelerden birisini belirleyerek her zaman bu kelimeyi kullanmaya önem vermelisiniz. Zamanla bu kelimeyi duyduğunda çişini yapması gerektiği yeri ve zamanı algılayacak ve sizin gösterdiğiniz yerlere yapa eyleminde bulunacaktır.

Yemek yedikten sonra ve oyun saatlerinden sonra mutlaka tuvalete götürün. Zamanla bu uygulamayı düzene oturtarak çiş ve kaka saatlerini de ona öğretmiş olacaksınız. Doğru yere tuvaletini yaptığı zaman ona ödül maması vererek doğru bir şey yaptığını ona öğretebilirsiniz.

KAYNAK= https://kopekyavrusu.com/17744/pomeranian-boo

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x