Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

REFLEKTÖR TAK GÖRÜNÜR OL

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hedef tarım ve iş makinelerinin karıştığı kazaları sıfırlamak

Kırıkkale’de tarım ve iş makinalarının karışmış olduğu trafik kazalarının en aza indirilmesi amacıyla “Reflektör Tak Görünür Ol” projesi başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen projenin tanıtım toplantısı Karaahmetli Köyünde yapıldı.

 

TRAFİK KAZALARININ EN AZA İNDİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Valilik koordinesinde İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen “Reflektör Tak Görünür Ol” projesi tanıtım toplantısına katıldı. Bahşili ilçesi Karaahmetli köyünde yapılan tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Akbaş, Bahşili Kaymakamı Zikri Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, Köy muhtarı Muzaffer Sarıtaş ve vatandaşlar katıldı. Traktörlerin ve iş makinalarının karışmış olduğu trafik kazalarının en aza indirilmesi, tarım araçlarının uygunluğu, reflektör takmanın önemi ve mevsimlik tarım işçilerinin karayolunda güvenli taşınması konularının vurgulandığı toplantıda konuşan Vali Yunus Sezer, Kırıkkale’de tarım faaliyetlerinin yoğun olması nedeniyle tarım araçlarının ve iş makinalarının trafik kurallarına uygun olarak karayolunda hareket etmesi ve ışık donanımlarının tam olmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

 

TARIM ARAÇLARI DAHA GÖRÜNÜR OLACAK

Sezer, “Bu projenin ilk toplantısını burada başlatıyoruz ve il genelindeki köylerimizde bulunan vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışmalarını sürdüreceğiz. İlimizde son beş yılda tarım araçlarının karışmış olduğu toplam 26 kazada 9 vatandaşımızı kaybetmişiz, 87 vatandaşımız da yaralanmış. Bu kazalar nedeniyle birçok insanın evine, ocağına ateş düşüyor. Hedefimiz tarım araçlarının karıştığı kaza sayısını sıfırlamak.”dedi. Vatandaşlara broşürlerin dağıtıldığı toplantı, reflektörsüz bir araca reflektör takılması ve vatandaşlara reflektör dağıtımının ardından sona erdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x