Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Risk ve Tehlikeler En Aza İndirgenebilir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İSG Kanunu çerçevesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri için seminer düzenlendi. Düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) seminerinde konuşan İSG Uzmanı Murat Çağlar, “Üretim olan her yerde kaza riski her zaman vardır ancak risk ve tehlikeler bilinince, önlenebilir veya uygun önlemlerle en aza indirgenebilir” dedi.
 
RİSKLERİN VE TEHLİKELERİN İZLENMESİ MÜMKÜN
İSG Kanunu çerçevesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri için düzenlenen seminer programında konuşan İSG Uzmanı Murat Çağlar, okullarda zaman zaman, sağlıksız ve güvensiz durumlardan kaynaklanan çeşitli olaylar ve kayıplar yaşanabildiğinin altını çizdi. Kayıpları önlemek için risk alanlarının bilinmesinin çok önemli olduğunu belirten Çağlar, çalışma ve yaşam alanlarına ilişkin Risk Envanteri oluşturmak ve Risklerin Değerlendirilmesi yoluyla ortamdaki risklerin ve tehlikelerin izlenmesinin mümkün olduğunu kaydetti.
 
ÜRETİMDE RİSK VARDIR
İSG Uzmanı Çağlar, “Çeşitli üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü işletmelere yönelik söylenen Risk ve tehlikeler bilinince, önlenebilir veya uygun önlemlerle en aza indirgenebilir” cümlesi çocuk ve gençlerimizin eğitim aldığı okullarımız için daha az geçerli değildir. Aksine büyüme ve ergenlik çağındaki öğrencilerin bulunduğu okul ortamları, sağlık ve güvenlikle ilgili tüm konularda daha çok özen gerektirmektedir” diye konuştu. Mesleki ve Teknik okullarda bu kavramların özel öneme haiz olduğunu ifade eden Çağlar, “Zira mesleki ve yaygın eğitimde gençler mikro düzeyde üretimle tanıştırılmakta ve gençler ilk üretimlerini bu okullarımızda gerçekleştirmektedirler” dedi.
 
ÖĞRENCİLERE EĞİTİM BELGESİ VERİLDİ
Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine okul öğretmenleri ve İSG Uzmanı Murat Çağlar tarafından yapılan eğitim ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında bir konuşma yapan Okul Müdürü Erol Tuğ da, “İSG Kanunu çerçevesinde öğrencilerimize yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Mesleki ve Teknik okullarımızda okuyan, sanayide işyerlerinde pratik eğitim gören öğrencilerimizin oluşabilecek tehlikeleri görmesi ve kazalardan korunması için eğitimlerimiz başladı. Bu süreç eğitimde farkındalığı yaratmak, yaşantımıza uygulamak ve oluşabilecek kaza ortamlarında tüm çalışanlarımızı ve öğrencilerimizi korumaktır” dedi. Okul Müdürü Erol Tuğ’un yaptığı konuşmanın ardından da öğrencilere eğitim belgeleri takdim edildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu