Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkaleManşet

Tek sorun pazar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 2015 yılını değerlendirmek üzere gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. İl genelinde tarım ve hayvancılıkta hiçbir sıkıntının olmadığını ifade eden Sümer, üreticinin pazar anlamında büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.
 
FEDAKARLIK İSTEYEN BİR MESLEK
Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, gazetecilerle hem 2015 yılını değerlendirdi hem de onların 14 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Gazetecilik mesleğinin fedakarlık isteyen meşakkatli ve özveri isteyen bir iş olduğunu söyleyen Sümer, “Gazetecilik mesleğini çok zor şartlar altında yürütüyorsunuz. Sürekli sahada olan siz değerli muhabir arkadaşlarımızla böyle bir günde bir araya gelmek istedik. Tüm zorluklara rağmen bu kentin gelişmesi için önemli çalışmalara imza atıyorsunuz. Sizler halkın gözü, kulağı ve dilisiniz. Ayrıca devlet ve vatandaş arasındaki önemli bir köprüsünüz. Sizlere bu önemli vazifenizde başarılar diliyorum” dedi.
 
ÜYE SAYISI ARTTI
Kırıkkale’nin 2015 yılında tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımları değerlendiren Sümer, “Borsamız 1995 yılında kurulmuş olup ben 2005 yılında Borsa Yönetim Kurulu Başkanlığına üyelerimin teveccühü ile seçildim. 2005 yılından 2015 yılına kadar borsa gelirini arttırarak yüzde 200’lük bir gelir sağladık. 2005 yılında 79 üyemiz varken 2015 yılından itibaren bu sayı yüzde 100 artarak üye sayımız 155’e çıkarılmıştır” dedi.
 
YARDIMCI OLUYORLAR
Yapılan yatırımları da anlatan Sümer, “Çerikli satış salonu, laboratuvar ve 60 tonluk kantarımızı kurduk. Hayvan Pazar yeri ruhsatlandırmasında kamu kurum ve kuruluşları ile görüşerek ruhsatlandırmasına yardımcı olduk. 2 adet kesimhane faaliyet geçmesini noktasında Kamu Kurum ve Kuruluşları ile görüşülerek kesimhanelerimiz açılmasına yardımcı olduk. Akredite borsa olduk. Müstahsil takip sistemini devreye soktuk. Hizmet binamızın yerini aldık” dedi. Sümer ayrıca çalıştay, eğitim seminerleri, ziyaretler, fuarlar gibi çok sayıda temasın gerçekleştirildiğini ifade ederek her fırsatta da üreticiye ve kamu kurumlarına yardımcı olunduğunu söyledi.
 
DESTEĞE İHTİYAÇ VAR
Kırıkkale’de ürün çeşitliği, modern tarım tekniklerinin uygulanması, arazi ve teçhizat ve hayvancılık anlamında hiçbir sıkıntının olmadığını kaydeden Sümer, tek sorunun pazar olduğunu söyledi. Kırıkkale’de üreticilerin daha öncesinde kanola ve kapari farklı ürünlere yöneldiğini fakat Pazar sıkıntısı nedeniyle bırakmak zorunda kaldığına işaret eden Sümer, bazı konularda bürokrasinin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti. Konuşmalarında kesimhaneden de bahseden Sümer, “Et Balık Kurumu’nun bu kesimhaneyi işletmesi için yoğun çabalar sarf ettik ama bir türlü bunu sağlayamadık. Hayvancılığın gelişmesini büyük katkısı olabilirdi” dedi.
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu