Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSon Dakika

Şaibe mi var?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

1 Şubat Pazar günü yapılacak olan Ziraat Odası Başkanlığı kongresinde oy kullanacak delegelerin belirlenmesinde şaibe olduğu iddia edildi. Başkan Adayı İbrahim Yöney’in iddiaları gündeme oturacak.

Şaibe mi var? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKANUN DIŞI İDDİASI
1 Şubat’ta yapılacak olan Kırıkkale Ziraat Odası Başkanlığı kongresinde oy kullanacak delegelerin belirlenmesi için 29 Aralık 2014 tarihinde yapılan delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı ileri sürüldü. Mevcut Başkan Orhan Öztürk’ün ilçelerde ve köylerde yapılan seçimlere hile karıştırdığını ileri süren Yukarı Mahmutlar Köyü Muhtarı İbrahim Yöney, seçimlerin ilgili hiçbir kanuna uyulmadan gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA İDDİASI
Oda seçiminde oy kullanacak 95 delegenin birçoğunun isimlerinin bulunmadığını iddia eden Yöney, seçimlerde tutulan tutanakların bazılarının ortada olmadığını bildirdi. Mevcut Başkan Orhan Öztürk’ün AK Parti Balışeyh İlçe Başkanı olduğunu, seçimlerde görevini kötüye kullanarak istediği kişileri delege yazdığını, konuyla ilgili olarak da valilik ve ilgili şikâyetlerde bulunduklarını ifade etti. Tüm girişimlere rağmen seçimin yasalmış gibi gösterildiğini kaydeden Yöney, 1 Şubat’ta yapılacak Oda Başkanlığı seçimine gölge düştüğünü söyledi. Birçok köy muhtarının seçimlerden bile haberdar edilmediğini belirten Yöney, bazı muhtarların da bu konuda itirazlarının bulunduğunu kaydetti.

Şaibe mi var? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriŞOK İDDİALAR
İşte Yöney’in şok iddiaları; “Kırıkkale Ziraat Odası Başkanlığınca yapılan delege seçimlerine ilişkin yapılan yanlışlıkları yolsuzlukları sizler aracılığı ile kamuoyunun ve Ziraat Odası üyelerinin bilgisine sunmayı arzu etmekteyim. Ben Yukarı Mahmutlar Köyü Muhtarı ve Kırıkkale Ziraat Odası Başkan adayı İbrahim Yöney’im.  29 Aralık 2014 Pazartesi günü İl Merkezi Mahalle ve Köyleri ile Balışeyh, Yahşihan, Hacılar, Bahşılı, Karakeçili ilçeleri mahalle ve köylerinde Ziraat Odası delege seçiminin yapılacağını öğrendim. Ziraat Odası Başkanlığına aday olacağımdan ve delege seçimlerinin muhtarların nezaretinde yapılacağını bildiğim için muhtar arkadaşlarımla irtibata geçerek bana yardımcı olmalarını rica ettim. Temas kurduğum muhtarların çoğu bana dosyaların Ziraat Odası Başkam Orhan Öztürk tarafından imzalatılıp, mühürletildiğini, kimin delege olarak yazıldığını bilmediklerini öğrenince 26 Aralık 2014 tarihinde Kırıkkale Valilik Makamı’na dilekçe ile müracaat ederek 29 Aralık 2014 günü yapılacak delege seçimlerinin 6964 sayılı Kanun ve bu Kanuna göre Ziraat Odaları Genel Merkezince gönderilen 03 Kasım 2014 -75 sayılı genelge uyarınca nasıl yapılması gerektiğini anlatan dilekçemi verdim.

Şaibe mi var? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri“GENELGE ORTADA!”
Bu Genelgeye göre Ziraat Odası Delege seçimi şöyle yapılmaktadır. 1-Ziraat Odası Başkanlığınca veya diğer ilgililerce muhtarlara yapacakları işlemler hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmalıdır. 2-Ziraat Odası Başkanlığınca hazırlanan delege seçim belge ve tutanakları illerde Valiliğe, ilçelerde Kaymakamlıklara verilerek mülkü amirlerce muhtarlara dağıtılmalıdır. 3-Delege seçimi aynı gün ve saatlerde bütün köy ve mahalle muhtarlıklarında yapılmalıdır. 4-Köy muhtarları ve 2 köy meclisi üyesi sandık kurulu üyesi olarak görev almalıdır. 5-Seçim sonucu tutulan tutanaklar imzalanıp mühürlenerek il ve ilçe mülkü amirlerine teslim edilmelidir. 6-Mülkü amirliklerce seçilenlerle ilgili tanzim edilen tutanakların Ziraat Odası Başkanlığına gönderilir; denilmesine rağmen, Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk bu işlerin hiç birisine uymayarak seçim gününden önce evrakları toplayıp kendine yakın kişileri delege seçilmiş gibi gösteren delege listelerini Kırıkkale Valilik Makamının onayına sunmuştur.

“NETİCE ALAMADIM”
Yapılan bu yanlışlıkları ve yolsuzlukları belirttiğim 26 Aralık 2014 tarihli dilekçemi Kırıkkale Valilik Makamına sundum. Valilik,Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü vasıtası ile bu konularda yetkisiz olduklarını belirten 31 Aralık 2014 tarih ve 717 sayılı yazı ile tarafıma cevap verilmişlerdir. Verilen bu cevap üzerine 31 Aralık 2014 tarihinde tekrar Valiliğe müracaat ederek yapılan bu yanlışlık ve yolsuzluğun önlenmesinde Kanun gereği Valiliğin yetkili olduğunu söylememe rağmen bir netice alamadım.

Şaibe mi var? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri“YOLSUZLUKLAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI”
Ziraat Odası Başkanlığınca usulsüz olarak tanzim edilen delege isim listesi Valilik Makamına onaylanmak için sunulmuş, yetkisiz olduklarını belirten Tarım İl Müdürlüğü tarafından delege listeleri onaylanarak tekrar Ziraat Odası Başkanlığına göndermiştir. Oda kongresinin 01 Şubat 2015 tarihinde yapılacağının belirlenmesi ile delegelere seçim gününü belirten davetiyeler gönderilmeye başlanınca aşağıda izah etmeye çalıştığım yolsuzluklar ortaya çıkmaya başlamıştır;

EVRAKTA SAHTECİLİK İDDİASI
Aşağı Mahmutlar Köyü’nden delege seçilen Pevrul Altın’nın ismi onaylı delege listesinde olmayınca Pevrul Altın, elinde bulunan tutanaklarla Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı’na evrakta sahtecilik yapıldığına dair suç duyurusunda bulunmuş olup Cumhuriyet Savcılığınca ilgili kişilerin Kırıkkale Merkez Karakolu aracılığı ile ifadeleri alınarak dosya şuan Savcılık Makamındadır. Sizlere sunacağım tutanaklara göre yapılan seçimde Ulaş Köyünden delege seçilen Orhan Pekşen yerine Valilik onaylı Seçim Kurulu Başkanlığına verilen listede Doğan Bildik yazılıdır. Kimeski Mahallesi’nde yapılan Ziraat Odası delege seçiminde tutanaklara göre seçimi kazanarak delege seçilen Yaşar Tetik yerine seçim kuruluna delege olarak Tahir Çiçek bildirilmiştir. Selim Özer Mahallesi’nde tutanaklarda delege seçilen kişi Cemil Gül olmasına rağmen seçim kurulu listesinde Cengiz Tosun adı yazılı bulunmaktadır.

LİSTELER SAKLANIYOR
Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk’ün yapmış olduğu evrakta sahtecilikler bununla da bitmemektedir. Delege listelerini saklaması nedeniyle tespit edeceğimiz diğer yolsuzlukları ileride kamuoyuna duyuracağız. Ayrıca kendisinin Balışeyh AKP ilçe Başkanı olması, sekreteri Candan Temizyurek’in (Dayısının Kızı) AKP Balışeyh Kadın Kolları Başkanı olması dolayısıyla sivil toplum kuruluşu olan Ziraat Odası’nın AKP’nin şubesi haline getirmiştir. Bu durum her siyasi partiden üyesinin olması doğal olan üyelerimiz arasında soğukluklara neden olmuştur”

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu