Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Sakız fabrikasında çalışmıyorlar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’ye gelen Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul, MKEK çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmesi gerektiğin söyledi. Tonbul; Sakız fabrikasında çalışmıyorlar
Geçtiği günlerde Kırıkkale’ye gelen Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, şube başkanları istişare toplantısına katıldı. Toplantıda MKEK çalışanlarıyla ilgili  görüşlerini dile getiren Tonbul,  “MKEK çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmelidir” dedi.
“MKEK ÇALIŞANLARI, SAKIZ FABRİKASINDA GÖREV YAPIYORMUŞ GİBİ DEĞERLENDİRİLEMEZ”
 
Enerji Bir Sen Kırıkkale Şubesi İstişare Toplantısı yapıldı. Enar Restaurant’da gerçekleşen istişare toplantısına Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Cemil Şentürk, Gürkan Kaya, Mehmet Reşit Gürbüz, Şube Başkanı Mikail Başer, Kırıkkale Şube Yönetim Kurulu üyeleri, İşyeri Temsilcileri katıldı. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanlarıyla ilgili sorunların detaylarıyla ele alındığı toplantıda, konuşan Tonbul, “MKEK Kurumunda çalışanlar; parlayıcı, patlayıcı ve boğucu gazlar ile üretim yapılan tesislerde görev yapmasına rağmen fiili hizmet zammından yararlandırılmıyor. Makine Kimya Endüstrisi’ne bağlı fabrika ve iş yerlerinde tespit yapılarak bu yerlerde çalışan personelin fiili hizmet zammından yararlandırılması gerekiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket, harp araç ve gereç ihtiyacını karşılayan MKE Fabrikalarında görev yapan personel, Sakız Fabrikalarında görev yapıyormuş gibi değerlendirilmesi doğru değil. Bu özellikleri dikkate alınarak MKE çalışanları fiili hizmet zammı hakkından yararlananlar kapsamına alınması gerekiyor. Enerji Bir-Sen olarak, sorunun çözümü noktasında yoğun çaba sarf ediyoruz. İnşallah bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz ”dedi.
 
“GÖREVDE YÜKSELME VE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVLARI MUAMMA OLMAKTAN KURTARILMALIDIR”
 
Toplantı da Kurumda yaklaşık 9 yıldır şeflik, başmühendislik ve unvan değişikliği sınavının yapılmadığı konusu gündeme gelirken Genel Başkanımız Tonbul; “bu konuyu KPDK’da da gündeme getirdik bizim talebimiz bu sınavların Kurumların inisiyatifinden çıkarılarak merkezi ve periyodik olarak yapılması gerektiğini savunuyoruz dedi. Ayrıca yapılacak sınavda mutlaka boş olan tüm kadrolara sınav açılmalıdır”  dedi. “Önümüzde bir toplu sözleşme dönemi var.” Sözleriyle konuşmasını sürdüren Tonbul, şöyle devam etti. “ KİT çalışanlarının sorunlarını biliyoruz bizden önce 10 yıl boyunca yetkili olan sendika hizmet kolumuzda bir tek kazanım dahi elde edemezken biz Yemek yardımı, aile yardımı, ek ödemeler, skala ayarlamaları, koruyucu giyim yardımı ve başörtüsü mağduriyetlerinin giderilmesi gibi onlarca kazanım elde ettik.
 
 
 
“KORUMA GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE SİLAH VE VARDİYA TAZMİNATI VERİLMELİ”
 
MKEK ‘de çalışan Koruma Güvenlik Görevlilerine silah ve vardiya tazminatı konusunu Toplu Sözleşme görüşmelerinde gündeme getireceğiz diyen Tonbul, şu ifadelere yer verdi.
“Ülkemizin en strateji kurumlarından birisi olan MKEK Fabrikalarının, güvenliğini sağlayan Koruma Güvenlik personeline silah ve vardiya tazminatı verilmiyor. Konu Toplu Sözleşme taleplerimizin içerisinde yer alıyor. Silah ve vadiya tazminatı konusunu Toplu Sözleşme masasının gündemine getireceğiz. İnşallah, Koruma güvenlik görevlilerine silah ve vardiya tazminatına kavuşacak.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu