GündemKırıkkaleManşet

Salça hazırlıkları başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Birçok ev hanımı, havaların sıcak olmasına rağmen aile bütçesine katkı sağlamak, geleneksel lezzeti sofralara sunmak için kış aylarında tüketilecek salça, konserve, turşu ve reçel hazırlamanın telaşını yaşıyor.

 

EV EKONOMİSİNE KATKI

Özellikle kenar mahalleler ve kırsal kesimde hemen her evin bahçesinde salça kaynatmak için yakılan ateşlerin dumanı tüterken, balkonlar ve çatıları henüz tazeliğini koruyan kurumaya bırakılmış sebzeler süslüyor. Bahçe ve tarlalarda yetiştirdikleri ya da kilosuna 1 TL ödeyerek satın aldıkları domateslerle salça yapan ev hanımları, bir evin bir yıllık salça ihtiyacını karşılayabilmek için yüzlerce kilo domatesi ellerinden geçiriyorlar. İki-üç gün süren salça yapımı, domateslerin dilimlenmesi ile başlıyor. Yumuşaması için bir-iki gece açık alanda bekletilen domatesler, tuzlanarak kazanlarda iyice kaynayıncaya kadar pişiriliyor. Fabrikalarda üretilen salçaların damak tatlarına uygun olmadığını belirten kadınlar, kendi yaptıkları salçanın hem daha leziz, hem de marketlerdekinden çok daha ucuz olduğuna işaret ediyorlar.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu