GündemKırıkkaleManşetSpor

Şampiyon olacağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bölgesel Amatör Lig 6’ncı grupta şampiyonluk yolunda en avantajlı durumda olan Türk Metal Kırıkkalespor, Pazar günü sezonun son haftasında Kazan Belediyespor’u kendi evinde konuk edecek. Karşılaşmayı yenerek şampiyon olması durumunda 5’inci grubun lideri Sarayönü Belediyespor ile 3’üncü lige çıkmak için play-off maçı yapacak.

 

 

Bölgesel Amatör Lig 6’ncı grubun lideri olarak mücadele veren ve sezon boyunca 56 puan toplayan temsilcimiz Türk Metal Kırıkkalespor, pazar günü Fikret Karabudak Stadyumu’nda çok önemli bir karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Bir üst lige çıkmak için maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak olan Kırmızı Lacivertli Ekip mücadeleyi kazanması durumunda play-off maçını Konya temsilcisi Sarayönü Belediyespor ile oynayacak.

 

HAK EDİLEN YERLERE GELECEĞİZ

  1. Lige çıkacak takımı belirleyecek olan mücadelenin tarihini Türkiye Futbol Federasyonu belirleyecek. Kırmızı Lacivertli ekip sezon boyunca izlediği başarı grafiğini Kulüp Başkanı Metin Karakuş yaptığı basın açıklamasında değerlendirdi. İlk başladıkları yıllarda zorlu mücadele verdiklerini dile getiren Karakuş, bu başarıya inandıklarını da sözlerine ekledi. Her şeyin hayal etmekle başladığını ifade eden Karakuş, “Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. İnşallah hak ettiğimiz yere yeniden alacağız” dedi.

 

FİKRET KARABUDAK ÖNEMLİ

Kırıkkale’de bulunan 7’den 70’e herkesin takımına sahip çıktığını dile getiren Başkan Karakuş, “Bizler göreve geldiğimizden sonra yeniden yapılanarak, çeşitli çalışmalara başladık. İlk olarak Fikret Karabudak Stadyumu’nu yeniden tamirat ve bakımını yaparak geçmiş yıllarda şampiyonluk tarihinin yazıldığı bu yerde yeniden tarih yazmak istedik ve çalışmamıza başladık. Büyük özlemin duyulduğu ve de şampiyonluğun istenildiği bu olayı burada gerçekleştireceğiz” ifadesinde bulundu.

 

TARAFTAR GRUPLARI, SENDİKA VE BELEDİYELER BİZLERE SAHİP ÇIKIYOR

3 derneğin, 5 taraftar grubunun, Türk Metal Sendikasının ve İlçe Belediye Başkanlarının kendilerine ciddi anlamda destek çıktıklarını söyleyen Karakuş, “Zor zamanlarımızda hep yanımızda oldular. Sendika ve Belediyeler gittiğimiz deplasman maçlarına otobüs gönderip desteklerini belirttiler. Bulunduğumuz bu noktada birlik ve beraberlik içinde olmak çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

YOZGAT-KIRŞEHİR HEPİMİZ BOZKIRIZ

Deplasmanlarda çıkan tatsız olaylar hakkında da konuşan Karakuş, “Biz Kırıkkalespor olarak her zaman olumsuzlukların olmamasından yanayız. Ama gittiğimiz yerde taraftarlarımız ve de yönetimimiz farklı şekilde karşılandığı için ister istemez tatsızlık yaşanıyor. Ben Türküm diyen, herkes bizim kardeşimizdir. Şuanda Yozgat ve de Kırşehir’in bizlere bir tepkisi söz konusu. Şunu unutmasınlar ki; Yozgatlısıyla, Kırşehirlisiyle,  yani bütün kesimle düşman değil aksine kardeşiz” şeklinde konuştu.

 

FUTBOLUN GÜZELLİĞİNİ YAŞATMALIYIZ

Özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde yaşayan insanların bozkır kültürü, gelenek ve göreneklerine saygılı bir millet olarak yetiştiğine dikkat çeken Karakuş, “Futbol 90 dakikadır ve de o anda yaşanılan tatsız olaylar orada kalmalıdır. Bizler kulüp başkanları, yönetim ve oyuncular olarak futbolun güzelliğini her halinde yaşatmalıyız. Çünkü futbolda tarih boyunca yapılan hiçbir şey unutulmaz akılda kalır” dedi.

 

SEVGİ VE HOŞGÖRÜDEN YANAYIZ

Kendi sahalarında oynamaya gelen bütün takımları kardeşlik sevgisi içerisinde karşıladıklarını vurgulayan Karakuş, “Bizler geçmişte olduğu gibi bugünde sevgi ve hoşgörüden yanayız. Tabii ki futbol dendiği zaman akıllara şiddetin ya da olumsuzlukların olduğu bir kavram olarak lanse ediliyor ama tam aksine birbirinden güzel yanları da bulunuyor. Örneğin bir şehrin tanıtılmasındaki en büyük rolü o şehrin futbol takımı yapar” ifadesinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x