Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Sanayi sicil kaydı uyarısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ekrem Gök  Sanayi Sicil Kaydı ile ilgili üyelere çağrıda bulundu.

 SON TARİH 31 ARALIK

Gök, Sanayi siciline kayıt yaptırmayan sanayicilerin 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt işlemlerini cezasız yaptırabileceğini bildirdi. Gök, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm sanayi işletmelerinin kayıt altına alınarak, sağlıklı bir sanayi envanteri oluşturulabilmesi için sanayicilerin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat ederek Sanayi Sicil Belgesi almalarının büyük önem taşıdığını söyledi.

SÜREÇ UZATILDI

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 2. Maddesi gereği yeni açılan sanayi işletmelerinin, faaliyete başladıkları tarihten itibaren iki ay içinde sanayi siciline kayıt olmak zorunda olduklarını anımsatan Ekrem Gök, belirtilen sure zarfında bu zorunluluğu yerine getirmeyen işletmelere idari para cezası uygulanmakta iken kayıt işlemlerinin süresinin 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

‘İDARİ PARA CEZASI UYGULANIR’

Yeni düzenlemenin sanayicilere muafiyeti yanı sıra zman tanındığını dile getiren Ekrem Gök, 6495 sayılı Kanuna eklenen geçici 2. Madde ile faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi siciline kayıt olmayanlardan 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt işlemini tamamlayanlar hakkında bu Kanunun 9. Maddesi gereği Sanayi Siciline tescil ettirmeyenler için öngörülen idari para cezası uygulanmaz hükmü getirilmiştir dedi.

ŞURA’YA DAVET

Gök son olarak, 20, 21 ve 22 Kasım 2013 tarihinde Ankara Ticaret Odası Kongre Sarayında yapılacak olan 2013’e 10 kala Orta ve Yüksek Teknoloji ürünlerde Avrasya’nın Üretim Üssü Türkiye konulu 3. Sanayi Şu’ra sına katılacaklarını söyledi. Tüm sanayicileri 2013’e 10 kala Orta ve Yüksek Teknoloji ürünlerine davet eden Ekrem Gök, Şu’ra nın Türkiye genelinde yapılacağını ve önemli olduğunu vurguladı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu