Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Saygılı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinlemedi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

‘SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİNİN’ İMZALANMASI İÇİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ARAMASI BİLE GEÇERSİZ KALDI. BAŞKAN SAYGILI, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BU SÖZÜNÜ DAHİ DİNLEMEDİ.

 

Gün geçmiyor ki Kırıkkale Belediyesi bir hata daha yapmasın. 20 Ekim’de Bem-Bir-Sen ile yemekte buluşan Kırıkkale Belediyesi ‘Sosyal Denge Sözleşmesi’ tazminatı konusunda mutabakata vardı ve imzalar atıldı. Ancak aradan geçen bir aylık süre zarfında Kırıkkale Belediyesi kaynak bulamadı ve SGK borçları nedeniyle, sözleşmeyi iptal etti.

 

SGK BORÇLARI BAHANE EDİLDİ

“Kırıkkale Belediyesi’nde bir ilk” diye lanse ettirilen ‘Sosyal Denge Sözleşmesi’ tazminatı maalesef havada kaldı. Memurların yüzünün ‘Sosyal Denge Sözleşmesi’ tazminatı ile güleceğini dile getiren Kırıkkale Belediyesi, bugün gelinen noktada belediye personelinin yüzünü astı. Çünkü geçtiğimiz ay imzalanan ‘Sosyal Denge Sözleşmesi’ tazminatı Kırıkkale Belediyesi’nin Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) borçları nedeniyle iptal edildi. 1 Kasım seçimleri öncesinde sözleşmeyi imzalamak üzere, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Alper, Kırıkkale Şube Başkanı Tuncay Bulut, Şube Yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ile 400’e yakın belediye çalışanı yemekli toplantıda buluştu.

 

PERSONEL ŞOKTA

Toplantıda öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştuğunu anlatan Mehmet Saygılı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Sosyal Denge Sözleşmesini’ biran önce imzalanmasını istediğini söylemişti ve imzalayacakları sözünü vermişti. Bunun üzerine düzenlenen yemekli imza töreninde sözleşme imzalandı. Ancak bir ay içerisinde Kırıkkale Belediyesi tarafından iptal edildi. Mehmet Saygılı’nın personele 200 TL para vereceğini söylemesi üzerine orada bulunan tüm personel homurdanmaya başladı. Daha yüksek bir ücret bekleyen 400’e yakın belediye çalışanın hevesi kursağında kaldı. İl Özel İdaresi, Hacılar Belediyesi ve Yahşihan Belediyesi 400 TL sosyal denge ücreti ödemesi yaparken, Kırıkkale Belediyesi’nin 200 TL vereceğinin açıklanması üzerine personelin yüzü düştü. İlk şoku toplantıda yaşayan belediye personeli,  ardından sözleşme iptal olunca çöküş yaşadı. ‘Sosyal Denge Sözleşmesinin’ imzalanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın araması bile geçersiz kaldı. Başkan Saygılı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözünü dahi yerine getiremedi.

 

İMZA TÖRENİNDE SAYGILI NE KONUŞTU

İmza töreninde konuşan Başkan Saygılı, sözleşmenin bütün çalışanlara hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunmuş ve çalışanın motive olacağını söylemişti. Ancak şuan bu sözler havada kaldı. Başkanı Saygılı o toplantıda şunları söylemişti: “Kırıkkale Belediyemizin çalışanlarını ücretleri ile ilgili hak ettiği alın teri ile ilgili sıkıntılar vardı. Bizim önceliğimiz personelden yana çalışandan yana. Bugünkü söylemiş olduğumuz rakamlar bugünkü bütçemizle, bugünkü imkanlarımız dahilinde verdiğimiz şeyler. O yüzdende bir yıllık yapalım dedik. Önümüzdeki sene de önümüzü bir görelim dedik. Burada bir parantez açarsak, tabi istikrar şart. İstikrar olmaz ise Allah korusun güven olmaz. Güven olmayınca da hepimiz risk altındayız demektir. Bugün bu taahhütlerimiz istikrar altında olan şeyler, eğer istikrar olursa güven olursa mukavemetimiz devam eder, yoksa devam etmez. Tabi ki Kırıkkale Belediyesinin işi sadece personele maaş vermek değil. Ama öncelik o. Bizimde yapacağımız bir sürü projeler var. Ben inanıyorum ki, benim tüm mesai arkadaşlarım hem bu dünya hem de öbür dünyalarını kazanacaktır. Bundan hiçbir şüphem yok. Rabbime şükürler olsun ki hiçbir ciddi şikayetle karşılaşmadım. Herkes işini iyi yapıyor. İşini iyi yapmanın sınırı da yok tabii. Daha da iyi olur. Şimdiden sosyal denge tazminatımız hepinizi hayırlı olsun. Şuan yapacağımız iş bir ön protokoldür. Güle güle harcayın.”

 

ŞU SIRALAR ÇİÇEK DİKMEKLE MEŞGUL

Tüm bu konuşmalarına rağmen sözleşmeyi yutan Başkan Saygılı, ‘Herkes işini yapıyor’ sözünü adeta kendisine yakıştırdı. Sözünü yerine getiremeyen ve sözleşmeyi eline yüzüne bulaştıran Başkan Saygılı, şimdi personelinin karşısına hangi yüzle çıkıyor, merak konusu. Kırıkkale Belediyesi’ni adeta bir şirket gibi yöneten ve kafasına göre yaptırımlar uygulayan Saygılı, hangi projeyi eline alsa yarım bırakıyor. Şu sıralar sadece çiçek ve saksı dikmekle anılan Başkan Saygılı, park ve bahçelere bir hayli önem verdiği söyleniyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu