Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Şehide son görev

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’nde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir S-70 Skorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Binbaşı Ahmet Duman, dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 

‘20 GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜM’

Duman’ın 3 yıllık eşi Aysun Duman, ‘Eşim tecrübeliydi, ona bir şey oldu’ diyerek ağıtlar yaktı. Anne Hatice Duman da ‘Her askeri gördüğümde oğlum seni hatırlayacağım.’ diyerek gözyaşları sel oldu. Baba Hayrullah Duman ise metanetini koruyarak, “Oğlumla 20 gün önce görüştüm. Çok iyi bir çocuktu.” diyerek sakin bir şekilde taziyelere gelenleri karşıladı.

TABUTUNU ÖPEREK UĞURLADI

Şehit naşı Ankara’da yapılan törenin ardından Kırıkkale’nin Kaletepe Mahallesi’nde bulunan baba ocağına getirildi. Burada helalık istendi. Daha sonra Nokta Camii’ne getirildi. Cenazenin gelişiyle birlikte bekleyiş yerini hüzün ve gözyaşına bıraktı. Şehidin eşi, tabuttu öperek vedalaştı. Özellikle şehidin yakınları cenazenin cami avlusuna gelişiyle gözyaşlarına boğuldu.

ÖĞRENCİLER BAYRAK AÇTI

Şehit için Nokta Camii’nde askeri tören düzenlendi.  Cenaze namazı ardından, şehidin naşı askerler tarafından bir süre omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu.  Şehidin naşı yaklaşık 100 metre top arabasında taşındı. Bu arada bir grup öğrenci, caminin bahçesinde dev Türk bayrağı açtı. Kısa bir yürüyüşten sonra şehidin naşı cenaze aracına alındı. Buradan toprağa verilmek üzere Kırıkkale Şehitliği’ne götürüldü. Burada Duman, son yolculuğuna uğurlandı.

CANLI YAYIN YAPTILAR

Cenaze töreni birçok televizyon kanalı tarafından canlı olarak yayımlandı. Törene Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, il müdürleri, çevre belediye başkanları Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu