Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Şehidin ismi camiye verilecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

15 Temmuz sivil şehidi Aydın Çopur’un ailesini AK Parti İl Yönetiminin ziyareti sırasında, Hacılar ilçesine yeni yapılan bir camiye şehidin isminin verilmesi kararlaştırıldı.

 

İSİM KARARI ALINDI

15 Temmuz sivil şehidi  Aydın  Çopur’un ailesini  AK Parti  İl Yönetiminin ziyareti sırasında,  Hacılar  ilçesine yeni yapılan bir camiye şehidin isminin verilmesi kararlaştırıldı. Kırıkkale  AK Parti İl Yönetimi, uzun süredir sürdürdüğü şehit aileleri ziyaretlerine 15 Temmuz’da  Beştepe’deki  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi  önünde şehit olan Aydın Çopur’un ailesi ile devam etti. Ziyaret sırasında şehidin babası oğlunun dine verdiği önemden ve isminin şehirdeki bir imam hatip okuluna verildiğinden söz etti.

 

CAMİDE İNCELEME YAPILDI

Şehit babası oğlunun yolda camiye gitmeyi, küçük köy camilerinde durarak namaz kılmayı çok sevdiğinden bahsederken, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen de şehidin adını Hacılar beldesinde yeni açılacak camide yaşatmayı, şehit babası Nurettin Çopur’a önerdi. Çopur da bunun kendilerini çok mutlu edeceğini ve aslında böyle bir şeyi arzu ettiklerinden bahsetti. Sonrasında Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık’tan isim konusunda söz alan İl Başkanı Dağdelen ve şehit ailesi camiye giderek incelemelerde bulundu.

 

ANNESİ ÇOK SEVİNDİ

Oğlunun isminin bir camiye verilmesiyle ilgili ise Nurettin Çopur, Hep içimizden geçmişti, onun bir camide veya bir Kur’an kursunda isminin yaşatılması. Bu son teklif bizim için çok büyük sürpriz oldu. Beklemediğim bir anda oldu, inanın daha onun şokunu yaşıyorum. Oğlum da çok arzu ederdi. Dinine, inançlarına çok bağlı, hakkıyla yaşamayı seven bir yapıdaydı şeklinde konuştu. Anne  Rukiye Çopur da çok sevindiğini, çok duygulandığını belirtti.

 

DAĞDELEN BİLGİ VERDİ

Düzenledikleri ziyaretle ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ise, Kırıkkale’de bütün şehit aileleriyle birlikte çok iyi diyaloglarımız var. Hepsini tek tek ziyaret ediyoruz. Ufak tefek problemleri olursa, sorunları olursa koşuyoruz, onların emrindeyiz. Çünkü onlar bizim için en kıymetli şeylerini, canlarını Allah rızası için feda ettiler. Bugün de abimizi ziyaret ettik, Allah razı olsun Hacılar Belediyesi Başkanımızdan buraya çok güzel bir cami yapmıştı. Yaklaşık bir ay önce de bir şehidimizin ismini verelim şeklinde bir talebi olmuştu. Ziyaret sırasında niyetlerinin bir Kur’an kursunda veya bir camide isminin geçmesini arzu ettiklerini söylediler. Öyle olunca hemen Hacılar Belediye Başkanımızı aradım, ‘bak şimdi bir şehit ailemizle birlikteyiz. Evladımızın ismini, inşallah camimize verelim’ dedim. O da çok mutlu oldu ve inşallah 15 Temmuz şehidimizin ismini burada yaşatacağız” dedi. Bu camiyi yaparken böyle bir ismi koymak amacıyla yaptıklarını belirten Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık da bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x