Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

İlk 3’te neden Kırıkkale olmasın?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İL MÜDÜRÜ TÜFEKÇİ, KIRIKKALE’NİN EĞİTİMDE BAŞARILI OLMASININ ÖNÜNDE HİÇBİR ENGELİN OLMADIĞINI SAVUNDU

İlk 3’te neden Kırıkkale olmasın?

Kısa bir süre önce Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan İl Müdürü Yusuf Tüfekçi, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle hem tanışma, hemde il genelindeki eğitim durumu ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Eğitimde Kırıkkale’nin başarılı olmasının önünde hiçbir engelin bulunmadığını belirten Müdür Tüfekçi, “Ortada bir sıralama oluyorsa bu ilk 3’te neden Kırıkkale olmasın?” diye konuştu.

HİÇBİR ENGEL YOK

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısıyla Kırıkkale’de eğitimin durumu ve yeni vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kırıkkale’ye hiç yabancılık çekmediğini, kısa zamanda uyum sağladığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi, sunum eşliğinde eğitime bakış açıları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Müdür yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Müdür Tüfekçi “Eğitimin her alanında Kırıkkale neden birinci değil? Haydi birinci olmak çok iddialı olabilir neden ilk 3’te değil? Ben buna bir anlam veremiyorum. İlk 3’te olmamak için önümüzde bir engel var mı? Ben şuanda Kırıkkale’nin ne fiziki anlamda, ne öğretmen anlamında hiçbir eksikliğin olduğunu görmüyorum. Aslında bu bir iddialı söz, yarın oraya çıkamadığımız zaman bizde de bir sorun var demektir. Ben 24 saatin en az 19 saatinde alanda olacağım. Tek bir hedefim var. O da Kırıkkale’nin nerede bir derecelendirme varsa ilk 3’te Kırıkkale’nin yer almasıdır. Şuan nerelisin diyenlere, evet kimliğimde Kayseri yazıyor olabilir ama ben Kırıkkaleliyim diyorum. Ben kendi şehrimi alanım olan eğitimde kesinlikle ilk 3 sıra içerisinde görmek istiyorum. Bunun içinde önümüzde hiçbir engel yok. İdarecilerimizle, öğretmenlerimizle tüm ekibimizle birlikte Kırıkkale’nin eğitimin her alanında ilk 3’te yer alması için üzerimize düşenin fazlasını yapacağız. İnşallah kısa sürede çok daha yukarılara çıkacağız. Şuan küçük bir çalışmayla eğer EBA’da 26. Sıradan 4. Sıraya yükselebiliyorsak, bir çok alanda da bunu başarabiliriz” ifadesini kullandı.

ÇALIŞTAY YAPILACAK

Eğitim alanında geniş çaplı bir proje hazırlığında olduklarını ifade eden Tüfekçi, “Burada bir fizibilite çalışması yaptık, alanı taradık gördük. Önümüzdeki yıl için şu an bir proje hazırlığımız var, yeni bir atak içinde olacağız. İsmi, ‘Eğitimde yeni vizyon Kırıkkale’. Eylül ayında bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Bu çalıştayda her alanla ilgili, okul öncesi masası, mesleki eğitim masası, kültürel sosyal etkinlikler masası, özel öğretim kurumları masası gibi eğitimle ilgili masalar oluşturacağız. Her bir masada örnek veriyorum mesleki eğitim masası diyelim, bu masada ilgili müdürlerimiz, sanayi teşekkülü ve odalardan temsilciler, üniversiteden akademisyen, belediyemizden temsilci, valiliğimizin ilgili birimlerinden temsilci, veli temsilcisi gibi temsilcilerimiz olacak. Bu masalar mevcut durumu ve varsa sorunlara çözüm önerileri üretecek. Ortaya çıkacak verilerden bir kitap oluşturacağız ve bu kitapları Bakanlığımıza, şehrin bürokratik kademelerindeki yöneticilere, çevre illerdeki ve yurt dışındaki Kırıkkaleli yöneticilere ve iş adamlarına göndereceğiz. Diyeceğiz ki biz eğitimde bu durumdayız, hedeflerimiz de şunlar. Bunun sonucunda da çalışmalarımıza başlayacağız.” şeklinde konuştu.

 

PROJELERE 4,5 MİLYONLUK DESTEK ALINDI

Kırıkkaleli eğitimciler ve yöneticiler tarafından hazırlanan projelere Konya Ovası Projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi ile Ulusal Ajans tarafından verilen desteğin 4,5 milyon liranın üzerinde olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, özellikle Ulusal Ajans Projeleri üzerinde durdu. Tüfekçi, “Ulusal Ajans projelerine çok önem veriyoruz. Bizim öyle çocuklarımız var ki köyden şehre inmemiş, büyük şehirlerimizi görmemiş. Bu çocuklarımızı bindiriyoruz uçağa İngiltere’ye, Portekiz’e gönderiyoruz. Birçok öğretmenimiz belki yurt dışı görmemiş, bu vesileyle gidiyor. Aynı zamanda buradaki çocuklarımız ve öğretmenlerimizde gittikleri ülkenin eğitim sistemini yerinde inceliyorlar, okul ziyaretleri yapıyorlar. Birlikte etkinlikler yapıyorlar, karşılıklı çok güzel bir etkileşim ve eğitim iş birliği gerçekleşiyor.” dedi. Tüfekçi sunumunun devamında öğrenci, öğretmen sayıları, tamamlanan ve devam eden okul inşaatları hakkında bilgiler verdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x