Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Şehit Kd. Çvş. Çetin, kabri başında anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Sulakyurt Koru Köyü mezarlığına defnedilen  Şehit Pilot Astsb. Kd. Çvş. Hamza Çetin’i Şehit oluşunun 28.yıl dönümünde  kabri başında dualar ile andı.

 

Koru köyünde anma

08 Haziran 1988 tarihinde Mardin İli Deyrülzafara mevkiinde helikopterin terör Örgütü üyeleri tarafından düşürülmesi sonucu Şehit edilen  Pilot Astsb. Kd. Çvş. Hamza Çetin, önceki gün Koru köyündeki kabri başında dualar ile anıldı. Düzenlenen anma programına, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Sulakyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Sulakyurt İçle Jandarma Komutanlığı personeli, Koru Köyü Muhtarı Mustafa Öztürk, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Rıfat Öcal, , Şehit ve Gazi aileleri ile Koru Köyü vatandaşları katıldı.

 

Helikopteri düşürülmüştü

Anma programında şehit edilen Pilot Astsb. Kd. Çvş. Hamza Çetin,  hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Rifat Öcal, “İstanbul –  Samandıra 2.Helikopter Taburu,4.Filo Komutanlığı emrinde görev yapmakta iken 08 Haziran 1988 tarihinde Mardin İli Deyrülzafara mevkiinde helikopterin terör Örgütü üyeleri tarafından düşürülmesi sonucu Şehitlik mertebesine ulaşmıştı. Evli olan Şehidimizin Ganime ve Veysel Karani isimlerini verdiği iki çocuk babasıdır.” Dedi.  Dernek Başkanı Öcal, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik’e Emniyet ve Jandarma personeline bu anlamlı günde kederli ailenin yanında oldukları için teşekkür etti.

 

Ailesinden teşekkür

Çetin ailesi tarafından misafirlere edilen yemek ikramı ile devam eden anma programı, şehit Çetin’in Köy Mezarlığındaki kabri ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okundu. Şehit Çetin ailesi düzenlenen programda, “28.kederli yılımızda bizlerin yanında olarak acımızı paylaşan Belediye Başkanımız İsmail Bildik ve misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür diyoruz” dediler.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu