Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Sessiz Devrim sosyal medyada

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Demokratikleşme Paketi’ni Meclis’e sevk eden hükümet karşı propagandayla sosyal medya üzerinden de mücadele edecek: Sessiz Devrim adlı bir internet sitesi kurulacak. Twitter ve Facebook daha etkin kullanılacak.

SİTE AÇILIYOR

Bir yandan Demokratikleşme Paketi’ndeki adımları yasalaştırmak için düğmeye basan hükümet, diğer yandan da antipropagandaya karşı harekete geçti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın talimatıyla ‘Sessiz Devrim’i kitaplaştırarak Türkçe ve İngilizce baskılarını yapan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) bu kez sosyal medyaya odaklandı. Sosyal medyada yürütülen antipropagandaya karşı, ‘Sessiz Devrim’ adlı site açılarak, bu konuda atılan her adım siteden kamuoyuyla paylaşılacak.

AMAÇ: ADIMLARI DAHA İYİ ANLATMAK

Bugüne kadar, demokratikleşme sürecine odaklanan ve gerekli altyapıyı hazırlamak için çalışan hükümet, bu kez atılan adımları halka daha iyi anlatmak için hazırlık yapıyor. Çalışmalarda etkin rol oynayan ve akil adamlar sürecinde ‘sekreterya’ görevini üstlenen KDGM, şimdi de antipropagandaya karşı mücadele verecek. Atalay’ın koordinasyonunda görev yapan kurum, ‘Sessiz Devrim’ adlı internet sitesi hazırlıyor. 2014’te tam anlamıyla faaliyete girmesi planlanan site, Sessiz Devrim’in sesi olacak.

ANTİPROPAGANDAYA ANINDA YANIT

Bu çerçevede sitede, hükümetin 11 yıllık süreçte OHAL’in kaldırılmasından YAŞ kararlarına yargı yolunun açılmasına, yargı reformundan farklı dil ve lehçelerde yayına, şehit yakınları için atılan adımlardan kamuda kılık kıyafet serbestisine kadar tüm adımlara yer verilecek. Türkiye’nin demokratik değişim ve dönüşüm envanterinin yer alacağı sitede, Başbakan Erdoğan’ın 30 Eylül’de açıkladığı ve idari düzenlemeleri hayata geçen Demokratikleşme Paketi çalışmaları da yer alacak.

SİTEDEN İNGİLİZCE YAYIN YAPACAK

Son olarak yasal düzenleme gerektiren adımlar için yasa tasarılarını Meclis’e sunan hükümetin, Alevi ve Roman açılımı için yürüttüğü çalışmaları ‘Sessiz Devrim’ adlı siteden duyurması öngörülüyor. Atalay’ın koordinasyonunda yürütülen çalışmanın, antipropagandanın önüne geçmeyi hedeflediğini vurgulayan yetkililer, sitenin Türkçe’nin yanı sıra, İngilizce de yayın yapacağını söyledi.

İNTERAKTİF UYGULAMA DÜŞÜNÜLÜYOR

Sitede interaktif bölüm de yer alacak. Bu kapsamda vatandaşlar, atılan adımlarla ilgili görüş ve önerilerini anlattıkları gibi, yönelttikleri sorulara kısa sürede yanıt alacaklar. Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Doç. Dr. Ulvi Saran’ın değerlendirmelerine sitede yer verileceği belirtiliyor. KDGM, seçim döneminde daha da yoğunlaşması beklenen sosyal medyadaki antipropagandaya karşı aynı yolla yanıt vermeyi planlıyor. Bu çerçevede kurum, Twitter, Facebook gibi sosyal medya araçlarını da daha aktif olarak kullanacak.

KÜRTÇE VE FRANSIZCA BASKILAR YOLDA

Öte yandan, 11 yıllık adımların yer aldığı ‘Sessiz Devrim’ adlı kitabın Türkçe ve İngilizce baskılarının ardından farklı dillerdeki yayını için çalışmalar son aşamasına geldi. Bu çerçevede eser, Kürtçe ve Fransızca olarak da basılıyor. Son olarak 28 maddelik Demokratikleşme Paketi’nde gelinen aşamanın yeni baskılara yansıtılacağı belirtildi. Hem internet sitesi hem de kitabın yeni baskıları üzerindeki çalışmaların yılbaşına kadar tamamlanması öngörülüyor.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu