Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Sevgi, fedakarlık ve merhamet timsali kadınlarımız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende Türk kadının fedakarlığından, sevgisi ve merhameti dile getirilen programda, kadına karşı şiddet ve baskının tüm dünya kadınının sorunu olduğu vurgulandı.

KONFERANS DÜZENLENDİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kırıkkale Valiliği öncülüğünde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi. İl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte günün anlam ve önemine binaen katılımcı bayanlara çiçek takdim edilirken, gün dolayısıyla konferans gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansta Kırıkkale Üniversitesi Prof. Dr. Dolunay Şenol “Toplumsal Hayatta Kadın”, Dr. Fatma Zeynep Belen “İslam Perspektifinden Kadın”, Dr. Emre Kalender “Hukuk ve Kadın” ve Prof. Dr. Zeynep Tezel “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Ulusal ve Uluslararası Boyutta Uygulanması” konularında katılımcılara bilgiler verdi.

8 MART MÜCADELENİN SİMGESİDİR

Programın açılış konuşmasını yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Uğurlu, “8 Mart  kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesidir. Kadın ve erkeğe cinsiyetçi bir bakışla yaklaşmak insan fıtratını, insan gerçeğini yok saymaktır Bu bizim değerlerimizle, tarihimizle, sosyal hayatımızın dinamikleriyle bağdaşmayan, toplumumuzu anlamaktan uzak bir bakış açısıdır. “Kadının annelik rolünü yok sayan zihniyet insanlığın geleceğini de yok saymıştır. Peygamber Efendimiz ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’ buyurmuştur, Bu cınsıyetçı bakış acısına karsı yapabileceğimiz en önemli şey,  çocuklarımızı doğru bir bilinçle yetiştirmek, onların bu konuda farkındalığını ve duyarlılığını artırmaktır” diye konuştu.

ŞİDDET VE BASKI TÜM DÜNYADA SORUN

Uğurlu konuşmasının son bölümünde “Kadına yönelik şiddet ve baskı sadece ülkemizin değil tüm dünya kadınlarının sorunu. ‘Kadınların hak ve özgürlüklerine sahip çıkarken, erkeklerin de bu mücadelede önyargılarından arınarak, gücü, çalışma azmi, iradesi ve öz güveni olan kadınlarımıza destek vermesi, sorunların çözümü açısından büyük önem taşımaktadır’ Ancak bu şekilde daha bilinçli bir toplum haline gelebiliriz ve doğru yönde ilerleyebiliriz” dedi. Daha sonra kürsüye gelen Kırıkkale Valisi Yunus Sezer günün önemine dikkat çekerek tüm kadınların gününü tebrik etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x