EkonomiManşet

Silah OSB’de Parsel tahsisleri başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Silah OSB’de Parsel tahsisleri başladı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriParsel tahsisleri başladı
Türk Savunma Sanayisini geliştirmek, yan sanayiyi güçlendirmek, dışa bağımlılığı azaltmak, istihdamı ve ihracatı artırmak, yüksek katma değerli ürün imal ederek ülke ekonomisine katkı sağlayan firmaları bir araya getirmeyi amaçlayan Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Silah OSB)’de parsel tahsisleri başladı.

Gelişime öncülük edecek
Şehir merkezine 5 km mesafede 50 hektar büyüklüğünde arazi üzerinde 64 parselden oluşan Silah OSB, işletmelerin altyapısı hazır, modern alanlarda, uygun maliyetler ile yatırım yapmasına imkân verecek, işgücü, ulaşım, enerji ve hammadde alanlarında sunduğu avantajlara ilave olarak Üniversite ile sanayi işbirliği, ar-ge ve yenilikçilik altyapısı ile sektörün gelişmesinde öncülük edecek. Müteşebbis heyette Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve MKE Kurumu da yer alıyor.

Destekler var
Konu hakkında açıklama yapan TSO Başkanı Ekrem Gök, Savunma sanayii alanında ulusal düzeyde politika belirleyici, düzenleyici ve denetleyici kurumların, Kırıkkale Silah OSB’de yer almaları halinde yatırımcılara teşvik sisteminde 5. bölge destek unsurlarından istifade etme imkânı sunulacağına işaret edildi. Açıklamada, 5.bölge teşvikleri haricinde ilave olarak Kırıkkale’de, Kalkınma Ajansı, Kosgeb, İşkur vb. diğer kurumların desteklerine daha kolay ulaşılabileceği söyledi.

Yatırımcı incelemeden karar vermemeli
Silah OSB’nin cazibe merkezi olacağına işaret eden Gök, açıklamada şu bilgilere yer verdi. “MKEK Ağır Silah ve Çelik Fabrikasında kurulma çalışmaları devam eden yeni çelikhane sadece MKEK fabrikalarının değil, ilgili tüm sanayi sektörlerinin yüksek vasıflı çelik ihtiyacını karşılayacaktır. Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde hayata geçen Teknoloji Geliştirme Bölgesi ise Ar-Ge odaklı çalışan firmaların çok önemli vergisel desteklerden istifade etmesini sağlamaktadır. Kırıkkale sadece üretime yönelik avantajlarıyla değil, köklü üniversitesi, tam teşekküllü hastaneleri, modern konut projeleri, tarihi ve doğal güzellikleri, alış veriş merkezleri, sınırsız ulaşım olanakları, kültür, sanat, spor aktiviteleri ile çalışanlar için geniş sosyal imkânları ekonomik koşullarda sunan sakin, huzurlu, güvenli yaşanabilir bir ildir. Stratejik önemi haiz savunma sanayii alanında, hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümek isteyen yatırımcılar bu çok değerli fırsatı kaçırmamalı, Silah OSB’nin avantajlarını çok iyi değerlendirmeli, silaha adını veren marka şehir Kırıkkale’nin sunduğu imkânları incelemeden yatırım yerine karar vermemelidir.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu