Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Silah OSB’de vira bismillah

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

500 dönümlük arazi üzerine kurulan ve Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de yatırımlar Dikmen Savunma Sanayi A.Ş,’nin fabrika temeliyle vira bismillah dedi. Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayine önemli katkı sunacak olan Silah OSB’de 13 bin m2’lik alana fabrika kuracak olan Dikmen Savunma Sanayi 100 milyonluk yatırımın ardından yivli, setli ürünler üretecek.

 

100 MİLYONLUK YATIRIM

Ülkemizde ilk olarak kurulan Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de savunma sanayine yönelik stratejik yivli setli ürünler üretmek için 13 bin m2’lik alan üzerine kurulacak Dikmen Savunma Sanayi A.Ş.’nin fabrikasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Silah OSB’de gerçekleşen temel atma törenine Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, MKE Genel Müdürü Ahmet Taşkın, TSO Başkanı Ahmet Varlı, Dikmen Savunma Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dikmen, bürokrasinin üst düzey temsilcileri, iş adamları, siyasiler ve OSB yöneticileri katıldı. 10 yılda 100 milyonluk yatırım yapılması ve kısa zamanda tamamlanması hedeflenen fabrikanın, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

 

KIRIKKALE İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN

Günün Kırıkkale için önemli bir gün olduğunu söyleyen Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz “Kırıkkale Silah İhtisas OSB önce bir hayal ve fikir olarak ortaya atıldı, daha sonra Kırıkkale’nin varlık sebebi MKE Genel Müdürlüğünden tahsis edilen arsa ile devam etti, alt yapı çalışmalarının ardından bugüne gelindi. Yatırımcı aşamasında 2 yol ön görüldü. Ya buraya isim yapmış bir firma gelecekti, yada burada kurulacak ve dünyaya açılacak bir firma ile yola çıkılacaktı. Bugün ikinci yöntem çerçevesinde Dikmen Savunma Sanayi A.Ş. ilk kazmayı vuruyor. İnşallah kendileri burada büyüyecek, silahla anılan Kırıkkale’nin adını hem Türkiye’de, hemde ülkemizin adını Dünya’da daha yükseklere taşıyacak. Kendilerine şimdiden bol kazançlar diliyorum. İnşallah bu tür açılışları ve temel atma törenlerini Silah OSB’mizde daha çok yaşayacağız. Yatırımın Kırıkkale’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

TSO VE MÜİSAD ORTAK YATIRIM YAPACAK

Törene katılarak bir müjde veren Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı’da yaptığı konuşmasında “Bugün Türkiye’de savunma sanayi anlamında ilk ve tek Silah İhtisas OSB olan Kırıkkale silah OSB’de ilk temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Yatırımın Kırıkkalemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Buradan bir müjde de ben vermek istiyorum. Kırıkkale TSO ve MÜSİAD Kırıkkale Şubesinin ortaklığında yatırımcı olarak Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de karşınızda olacağız. Bu yatırımımızın da ülkemiz ve Kırıkkale ekonomimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadesini kullandı,

 

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM

Açılış töreninde konuşan Dikmen Savunma Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dikmen “Devlet büyüklerimizin savunma sanayisine yönelik yatırımlara verdikleri destek çağrılarını dikkate alarak Kırıkkale’de 2 Kasım 2017 tarihinde 13 bin m2 arsa üzerine kurulması planlanan yatırımımızın sözleşmesini imzalamıştık.  Dikmen Savunma Sanayi A.Ş olarak bizler ülkemize ve ekonomisine katkı sağlayacak ülkemizde ilk olarak kurulan Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de savunma sanayisine yönelik, stratejik yivli setli ürünlerimizle yerli ve milli vizyonuna önemli katkılar sağlayacağız. Ülkemiz için önem arz eden savunma sanayi ile ilgili yatırımlar yakın geçmişte olduğu gibi gelecekte de ülke ekonomisine güçlü katkılar sağlayacaktır. Böyle bir hizmette yer almanın gururunu ve onurunu yaşadığımızı ifade etmek isterim. Dikmen Savunma Sanayi olarak Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de temelini atacağımız üretim tesisimizde gençlerimizi yeni iş imkanları sunarak, gençlerimizin savunma sanayi alanında eğitimlerine destek vererek ülkemize ve ekonomimize hizmet anlayışını üst seviyelere taşıyacağız. Yatırımımız ile savunma sanayine ve ülke ekonomisine katkı sağlayıp yapacağımız yerli ve milli projeler ile devletimize ve milletimize hizmet etmeyi ilke edineceğiz. Bu projeleri gerçekleştirebilmek için 13 bin m2 arazi üzerine kurulacak olan Dikmen Savunma Sanayi A.Ş’nin üretim tesisinde 10 yıllık ön gördüğümüz 100 milyonluk bir yatırımı gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki kısa zamanda Kırıkkale’de çok şey değişecek, özellikle savunma sanayi konusunda ülkemiz için bu şehrin çok daha fazla bir yeri olacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla fabrikanın temeli atıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
tarafsız
tarafsız
11 Mayıs 2018 00:50

Kaç kişi çalışacak bunu da yazsaydınız keşke umarım yüksek kişi çalışır ve kırıkkale azda olsa göç alır..

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x