Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Son gün 30 Nisan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ, DERNEKLERİN BEYANNAME VERMELERİ KONUSUNDA UYARDI!

 

Son gün 30 Nisan

Kırıkkale’de faaliyette bulunan derneklerin beyanname verme süreleri 30 Nisan’da sona erecek. İl Dernekler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; dernek yetkililerinin zaman kaybetmemeleri gerektiği belirtildi.

 

İDARE AMİRLİĞİNE VERMELİDİRLER

Kırıkkale Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, derneklere beyanname uyarısında bulundu. Konu hakkında yapılan açıklamada, dernek yetkililerinin 30 Nisan’a kadar beyannamelerini ilgili müdürlüklülere vermesi gerektiği belirtildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı; “Demekler Kanunu’nun 19. maddesi “Dernekler, yılsonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını, düzenleyecekleri beyanname ile her yıl Nisan ayı sonuna kadar mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler.”

 

ELEKTRONİK ORTAMDA DOLDURULACAK

“Bugüne kadar ilimizde 253 Derneğin 2016 yılına ait Demek Beyannamesini vermediği tespit edilmiştir. Beyanname ve bildirimlerin kanuni sürede verilen beyanname ve bildirimler olarak kabulü için, elektronik ortamda doldurma ve onaylama işleminin en geç beyanname ve bildirimlerin verilmesi gereken son gün saat 24.00’den önce tamamlanmış olması gerekmektedir.”

 

POSTA YOLUYA TAAHHÜTLÜ

“Beyanname ve bildirimlerin teknik arızalar nedeniyle elektronik ortamda gönderilmesinin mümkün olmaması halinde, kanuni sürenin son günü mesainin bitiş saatine kadar, demeğin merkezinin bulunduğu yerin mülki idare amirliğine elden verilmesi veya posta yoluyla taahhütlü olarak gönderilmesi gerekmektedir.”

 

BİLDİRMELERİ GEREKMEKTEDİR

“Ayrıca demekler Vergi Kimlik Numaralarını beyannamenin birinci bölümüne yazmaları gerekmektedir. Bu sebeple, herhangi bir cezai işleme maruz kalmamak için. dernekler düzenleyecekleri 2016 yılına ait demek beyannamelerini elden veya elektronik ortamda DERBİS sistemi üzerinden (derbis.demekler.gov.tr adresi) 30 Nisan 2017 tarihine kadar bildirmeleri gerekmektedir.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x