Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyaset

SORUNLARI MECLİSTE ANLATTI

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Kırıkkale’nin çözüm bekleyen sorunlarını dile getirdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TBMM’deki konuşmasında hasat dönemi olması nedeniyle öncelikle Kırıkkaleli çiftçilerin sorunlarına değinen milletvekili Öztürk; “ Orta Anadolu’nun tam merkezinde yer alan; kalbi temiz, yüreği sıcak, mert ve çalışkan hemşerilerimizin çözüm bekleyen talepleri bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 440 bin ton hububat elde edilen arazilerimizde, bu yıl aşırı yağışlar ve doğal afetler ve de 65 yaş üstü çiftçilerimizin pandemi nedeniyle tarlalarına bakım verememeleri sonucunda rekolte düşük kalmıştır. Bu bakımdan Kırıkkale’de; ilgili Bakanlık ve bankalar tarafından biran önce çiftçimizin, köylümüzün mevcut borçlarının ertelemesi ve yapılandırılması sağlanabilmelidir. Önümüzdeki ekim süreci için de, her bir çiftçimize tohum, gübre gibi yardımlar verilmeli, girdi maliyetleri de düşürülmelidir.” dedi.

YENİ YATIRIMLAR GELMELİ

Kırıkkale’nin cazibe merkezi haline gelmesi gerektiğini özellikle vurgulayan MHP’li Öztürk; TBMM konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kırıkkale için sürekli olarak önlem geliştirilmesini istediğimiz bir diğer konu da işsizliktir. Yetersiz yatırımlar nedeniyle; Kırıkkale’de işsizlik %15’leri, genç işsizlik ise %25’leri aşmış durumdadır. Kırıkkale’nin cazibe merkezi haline gelebilmesi için Kırıkkalelilerin cüzdanlarına yansıyacak, yeni yatırımlar özendirilmeli, daha fazla teşvik ve destek sağlanmalıdır. Burada devletimizin; Kırıkkale’de atıl duran yatırımları canlandırması, 5. Bölge teşvik sisteminde olan Kırıkkale’yi 6. Bölgeye çekmesi, savunma sanayi yatırımlarında Kırıkkale’yi cazibe merkezi haline getirecek yeni destek, imkân ve teşvikleri hayata geçirmesi çok ama çok önemli bir beklentimizdir. Yine Kırıkkale’de faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yerli ve yabancı yeni yatırımcılar getirebilmek için özel teşvik kapsamına alınmalı, Keskin OSB’nin de doğalgaza kavuşturulmalıdır. OSB’lerde sık yaşanan elektrik arızalarının önüne geçilerek, elektrik fiyatları girişimcilerimizin lehine sübvanse edilmelidir. Tam bu noktada; Kırıkkale’nin Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan daha fazla destek görmesi gerektiğini de belirtmek isterim.” diyerek, Kırıkkale’nin her alanda atılıma hazır olduğunu savundu.

ESNAFIMIZ BAŞ TACIMIZ

Pandemi sürecinde Kırıkkaleli esnaf ve sanatkârın ciddi mağduriyetler yaşadığını belirten Öztürk; “ Bugün kahveci ve şoför esnafımızdan tutun da, ekmek teknelerini genelgeyle veya iş azlığından dolayı uzun süredir kapatarak, evinde kalan diğer esnafımızın ödemekle yükümlü olduğu borçları gecikmişken, son ödeme tarihleri geçmiş ödemeleri bulunmaktadır. Bu bakımdan; esnaf ve sanatkârımıza yönelik; bir yılı geri ödemesiz olmak üzere, uzun vadeli faizsiz kredi desteği sağlanabilmeli, verilecek kredilerde; sicil kayıtları bir defaya mahsus temizlenmeli, bürokratik işlemler azaltılmalı, esnaftan istenen teminatlar kaldırılabilmelidir.” dedi.

ÖNERİLERİNİ SIRALADI

TBMM’deki konuşmasında süre darlığı nedeniyle Kırıkkale’nin tüm sorunlarına değinemediğini de belirten MHP’li Öztürk; “Kırıkkalemiz’de halen bir devlet tiyatrosu dahi bulunmamaktadır. Onlarca tarihi ve kültürel mirasımız, camimiz var.  Bu bakımdan Kültür ve Turizm Bakanlığımız’ın biran önce harekete geçerek, gecikmiş yatırımlarını hayata geçirmelidir. Ayrıca çeşmelerinden akan suyu halen içme suyu olarak kullanamayan Kırıkkale halkının içme suyu, hem sağlık hem de içilebilirlik açısından en iyi noktaya getirilebilmelidir. Kırıkkale’nin devam eden katı atık sorunu çözüme kavuşturularak, çevre ilçelerin muhtelif alanlara katı atık dökmeleri engellenmelidir.

KONULARI GÜNDEME GETİRDİ

Kırıkkale-Ankara arası banliyö seferleri biran önce tekrar başlatılmalı, tren seferlerini kullanan hemşerilerimizin mağduriyetleri giderilmelidir. Bahşılı-Kulu-Konya yolu biran önce yapılarak hizmete açılmalıdır. Hastanelerimizde eksik olan branş doktorları için ivedi bir şekilde uzman doktor ataması yapılarak, eksik ve yetersiz kalan araç ve gereçler tamamlanmalıdır. Yine ilimizde bulunan köy camileri imam eksiği de bir an önce giderilmelidir. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanlarımızın aylıkları hak ettikleri seviyeye yükseltilmeli ve kadroya geçemeyen çalışanlarımızın kadro talebi karşılanmalıdır.” diyerek,  Kırıkkale için tüm Bakanlara TBMM’den seslendiğini ve kayıtsız kalınmadan, mevcut sorunların biran önce çözümlenmesini istedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x