Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Sosyal devlet olmamın gereği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA MÜTEVELLİ HEYET TOPLANTISI VALİLİK TOPLANTI SALONUNDA YAPILDI

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Heyet Toplantısı, Vali Mükkerrem Ünlüer Başkanlığı’nda Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

 

YARDIMLAR YAPILDI

Toplantıdan önce, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Mütevelli Heyeti üyeleri Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan Başkanlığında, Vali Mükerrem Ünlüer’i makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını dilediler. Toplantıda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Kılıç Vakfın çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Verilen bilgilerde; 2015 yılı Vakıf Öz Kaynaklarından, vatandaşlara, nakit yardımı, gıda yardımı, eğitim yardımı, tek seferlik yardım, giyim yardımı, yakacak yardımı, barınma yardımı ve afet yardımı adı altında toplamda 4.417.256.00 TL yardım yapıldığı, 2016 yılında ise bu yardımlardan toplamda, 247.035.00 TL yardım yapıldığı ifade edildi.

 

400 BİN TL VAKIFTANKULLANILDI

Ayrıca 2014-2015 yıllarında 1+1 sosyal konutlar hak sahipleri tarafından ödenen taksitlerden 400 bin TL Vakıf tarafından kullanıldığını 2015 yılı Haziran ayından 2016 Şubat ayına kadar belirtilen tutar taksitler halinde SYGM’ye ödenerek iade edildiği belirtildi. Vali Mükerrem Ünlüer ise toplantıda, Sosyal Devlet olmanın bir gereği olarak, yardıma muhtaç vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ve devletin bütün imkânlarını kullanarak, vatandaşların her türlü sıkıntılarını karşılamaya çalıştıklarını ifade ederek, toplantıya katılanlara teşekkür etti. Toplantı daha sonra, diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x