Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Söz verdik, yerine getirdik

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sulakyurt’un Yeşilyazı Köyünde bulunan tarihi Şeyh Şami Camiinin su baskınlarına karşı güçlendirilmesi amacıyla çevre düzenlemesi çalışması için girişimler başlatan AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, sözünde durdu. Şeyh Carullah’ın türbesinin de bulunduğu camii çevre düzenlemesi tamamlanarak hizmeti sunuldu.

 

İNCELEMELERDE BULUNMUŞTU

24 Haziran Seçimleri sırasında Sulakyurt ilçesinin Yeşilyazı Köyüne yaptığı ziyaret sırasında Şeyh Carullah Hazretlerinin türbesine de giden AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, camii yanından geçen yolun durumu nedeniyle yağmur sularından zarar gören yapı içerisinde incelemelerde bulunmuştu. Şeyh Carullah Türbesi’nin duvardan aldığı sel suları nedeniyle tehlikede olduğunu gören Başkan Dağdelen, Yeşilyazı Köyüne yeni bir ziyaret yaparak uzman bir ekiple soruna çözüm bulmak üzere harekete geçti. Burada yapılan çalışmalar neticesinde başlatılan çevre düzenlemesi sonuçlandırıldı. Söz konusu çalışmalar sonucu Yeşilyazı Köyünün içinden geçerek Şeyh Şami Camiisine kadar gelen toprak yol başta olmak üzere tüm çevresi kilitli parke ve bordür ile taşı ile döşendi. Türbe ve Camiinin yoldan gelen su baskınlarına karşı korunması için tedbir alındı, önünde küçük bir meydan oluşturuldu.

 

GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİ KURAMAZ

Tamamlanan çalışmaları yerinde incelemek üzere Yeşilyazı Köyüne giden AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen burada yaptığı açıklamada, Şeyh Carullah Hazretlerinin türbesinin de bulunduğu tarihi Şeyh Şami Camiimiz, Kırıkkalemizin manevi iklimin kilometre taşlarından bir tanesidir. 24 Haziran seçimleri sırasında yaptığımız ziyaret sırasında köy meydanının Şeyh Carullah Hazretlerinin türbesinin de bulunduğu Şeyh Şami Camiinin su baskınlarından korunmasını ve çevre düzenlemesinin yapılması sözünü vermiştik. Sözümüzü yerine getirdik. Yanıbaşında 4 mevsim suyu akan güzel bir çeşmenin yapımı da bitmek üzere. Ata yadigarına vefamızı göstermek hepimizin boynumuzun borcu. Yeşilyazı Köyü’müze ruhunu veren Şey Şami Camiinin etrafı kilitli taşla döşendi, meydan düzenlemesi yapıldı, su yolları oluşturularak yağmur sularına karşı korumaya alındı, yolu yapıldı. Biz inanıyoruz ki, geçmişini bilmeyen geleceğine sağlam adımlar atamaz. Kırıkkale’nin neresinde olursa olsun değerlerimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle, tüm bu hizmetlerin giderlerini karşılayan işadamı ve İl Başkan Yardımcımız Savaş Geyik’e teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x