Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Spor Bilimleri Fakültesi 130 öğrenci alacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi  Spor Bilimleri Fakültesinin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Rekreasyon Bölümlerine Özel Yetenek Sınavı ile 130 öğrenci alacak.

MİLLİ SPORCU KONTENJANI 18

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında, Üniversitemizin Spor Bilimleri Fakültesinin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Rekreasyon Bölümlerine Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacak. Konuyla ilgili kurumun resmi internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 40, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 45 ve Rekreasyon Bölümüne 45 olmak üzere toplamda 130 öğrenci alınacak. Alınacak öğrencilerden 7’si kadın, 11’i erkek milli sporcu, 14’ü ise engelli kontenjanı bulunduğu bildirildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Sınavlara başvuracak adayların, 2019 TYT sınavına girmiş olmak. (2018-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan 2019-YKS’nin hiçbir oturumuna girmeden 2019 yılında sadece Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alacak yükseköğretim programlarına başvurmak isteyenlerin 2018-TYT dönüştürülmüş puanı işleme alınacaktır). Spor Bilimleri Fakültesinin Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlarına müracaat edebilmek için, en az aşağıdaki TYT Puanlarına sahip olmak. Milli sporcular için Milli Sporcu belgesine sahip olmak. Engelli branşlarda Milli Sporcu belgesine sahip olan adaylar, engelliler için ayrılan kontenjanlara başvurmak zorundadırlar.

SINAV 9 AĞUSTOS 2019 TARİHİNDE

Başvurular, 30 Temmuz- 1 Ağustos 2019 tarihleri arasında ve mesai saatleri (09:00-17:00) içerisinde, Spor Bilimleri Fakültesi’nde (Kırıkkale Üniversitesi Merkez Yerleşkesi YahşihanKırıkkale) şahsen ya da noter tasdikli vekalet verilen kişi tarafından yapılacak. Özel Yetenek Sınavları 6-9 Ağustos 2019 tarihleri arasında Kırıkkale Üniversitesi, Spor Bilimler Fakültesi Spor Salonunda, engelli adayların sınavları ise 09 Ağustos 2019 Cuma günü saat 11:00’da Spor Bilimleri Fakültesinde yapılacağı bildirildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x