Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

“Sporumuzu yapıyoruz, çevremizi tanıyoruz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Kale Dağcılık, bir ilke daha imza attı. ‘Spor yaparken çevremizi de tanımaya devam ediyoruz’ sloganıyla başlayan yürüyüşlerin ilki Karagüney tepelerinde bulunan peri bacalarında yapıldı.
 
35 SPORCU KATILDI
‘Spor yaparken çevremizi de tanımaya devam ediyoruz’ sloganıyla başlayan yürüyüşlerin ilki Karagüney tepelerinde bulunan peri bacalarında yapıldı. Kale Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Metin Altun yapılan tırmanışı anlattı. Altun, “Tabiat harikası kırmızı peri bacaları Kırıkkale ili Yahşihan ilçesine bağlı Hacı Bey TOKİ bloklarına sadece 2 km mesafede bulunurken ilimize ise sadece 7 km mesafede bulunmaktadır. Kale Dağcılık,  gençlerle, tabiatı buluşturmak amacıyla yaptığımız bu 319.uncu faaliyete 35 sporcu katıldı. 35 sporcunun 17 sporcusu gençlerden oluşmaktaydı.  Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Hacı Bey toki bloklarından harekete geçtik. Kırıkkale manzaralı İnişli çıkışlı parkurda tepeleri açtıktan sonra derin bir vadiye indik. Bu vadiden sonra tekrar tırmanışa geçen ekibimiz kısa molalardan sonra kırmızı peri bacaların olduğu zirveye ulaştık”
 
KARDEŞLERİ BULUŞTURDULAR
“Mahalle ve Kırıkkaleli gençleri zirvede buluşturduk. Atun, Aytekin, Işıner, Çeper, Akalan ve Bulut ailerini kaynaştırdık. Silah fabrikasından yıllar önce emekli olmuş, Ahmet Aydos, Ahmet Karatepe ve Ömer Pazar kardeşlerimizi buluşturduk. 3 yıl önce başlayıp tamamladığımız  ” Sigarayı Atın, Hayatı Tadın” projesiyle dağlarla tanıştırdığımız Doç.dr. Emel Bulcun hanımın baba, kardeş ve yeğenleri buluşturduk.  Hacı bey Toki gençlerinden, Mesut Acer, Furkan Özel, Ahmet Özbey, Abdülsamet Karakuş, Mustafa Eren Sökmen,  Enes Eralp, Mustafa Çeper, Selen Çeper, Aslı Burcu Çeper’le Kırıkkale gençler Kutay Aytekin, Yunus Kapusuz, Burak Göksel, Eren Akalan ve Şamil Akalan’ı tanıştırdık”
 
HERKESİ BEKLİYORLAR
“Her zaman dediğimiz gibi, hem çevremizdeki güzellikleri tanıyıp hem de dostlukların kurabildiği tek spor dalı dağcılık sporudur. Bugünde öyle oldu. Kırıkkale ilinin en bakir bölgelerinden birisi olan Kırmızı Peri bacalarının zirvelerinde o gün dostlukların en güzeli yapılırken sporunda en güzeli yapılıyordu. Kısaca diyoruz ki; Doğayı seven sporun en güzeline sizleri de bekliyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu