GündemKırıkkaleManşet

Suç işleme yaşı 12 yaş altına kadar düştü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çocuk hakları günü  Dolaysıyla Kırıkkale Baro Başkanlığı tarafından toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda açıklama yapan Baro Başkanı Erol Çakır çocukların suç işleme yaşı 12 yaş altına kadar düştüğünü ifade etti.

 

SORUNSALI GÜNDEME GELMEKTEDİR

Kırıkkale Barosu Çocuk hakları günü  Dolaysıyla basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklama yaptılar.  Çocukların suç işleme yaşının her gecen gün düştüğünü ifade etti. Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Özlem Saygılı ise yaptığı açıklamada, “Tarihte en geniş katılımlı insan haklan belgesi olarak tanımlanan Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, Birleşmiş Milletler Genei Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilmiştir. Modern çocuk hakiarı ve çocuk adalet sistemi paradigmasına da ışık tutan sözleşme ile devletler; ayrım gözetmeme, çocuğun üstün yararı, yaşama, gelişme ve katılım haklarının güvenceye alınmasına dair temel değerler etrafında birleşmişlerdir. Ancak bu noktada söz konusu değerlerin içselleştirilmesi sorunsalı gündeme gelmektedir” dedi.

 

VAHAMET BOYUTUNDA

Saygılı Yaptığı açıklamada, “Biz de Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak, “çocukların çocuk olduğu” bilinciyle, yukarıdaki önerilerin hayata geçmesi için başta devlet olmak üzere ilgili tüm kişi ve kurumlan yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Kırıkkale genelinde cinsel istismara uğrayan, alıkonulma ve kaçırılma ile karşı karşıya kalan ve hırsızlık suçuna sürüklenen çocuk sayısı vahamet boyutundadır. Bu bağlamda her türlü hak ihlaline uğrayan çocuklara yönelik yükümlülüklerin yerine getirilmesi içini yapılacak planlamalarda Kırıkkale Barosu olarak üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla beyan ederiz” şeklinde konuştu

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu