Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Tarım potansiyelimizi değerlendirmeliyiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Irmak Köyünde, Kadın ve Genç Çiftçi Eğitim Uygulama Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Vali Yunus Sezer “ Bizim Hedeflerimiz var. Ankara’nın yanı başında bir iliz ve elimizde iyi bir tarım potansiyelimiz var” diye konuştu.

BİZ NASIL BU KADAR GERİYE GİTTİK

Yahşihan ilçesi Irmak köyünde düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Yunus Sezer, çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri pazarlamaları noktasında geliştirilen bu projenin tüm Kırıkkale’ye yayılarak devam edeceği düşüncesinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.Kırıkkale’nin iyi bir tarım potansiyeli olduğunu ifade eden Sezer, “Bizim hedeflerimiz var. Ankara’nın yanı başında bir iliz ve elimizde tarım potansiyeli olarak iyi bir tarım potansiyelimiz var. Uygun arazilerimiz ve Kırıkkale’den akan 83 km’lik bir Kızılırmak nehrimiz var. Aynı zamanda geçmişte belli noktalarda Ankara’yı beslemiş bir tarım kültürümüz var. Bugün Karaahmetli’den Hasandede’ye ve aynı şekilde bugün bulunduğumuz Irmak köyü bir zamanların tarım merkezi. Biz öncelikle nasıl bu kadar geriye gittik bunun hesabını yaptıktan sonra, günün şartları ile birlikte kendimizi nasıl yenileriz bunun hesabını yapıp, projelendirip devam etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

GENÇLERİMİZ ÜRETİMLE UĞRAŞSINLAR

Kırıkkale’nin yöresel ürünlerini özel idarede kurulan şirket kanalıyla belli noktalarda pazarlamayı düşündüklerini ifade eden Vali Sezer “ Biz istiyoruz ki 12 ay boyunca üretime yönelik çiftçilikle uğraşan ailelerimiz belli bir gelir sağlasın. Köylerimizi yaşlılarımıza terk etmeyelim, gençlerimiz üretimle uğraşsınlar. Bunun için destek mekanizması neyse onu kuracağız ve kuruyoruz da. Bunun için yapılması gereken ne varsa yapacağız. Bir mekanizma oluşturuyoruz. Yumurta üretenden bal üretene, erişte üretenden ev salçası üretene kadar bütün ürünlerimizi belli standartlarda biz satın alıp bunları sizin adınıza pazarlamayı düşünüyoruz. Bir model geliştirdik ve bu modeli de sizlere güvenerek geliştirdik. İnşallah güzel işlerin, hayırlı işlerin temellerini hep beraber atar ve devam ederiz” ifadesini kullandı

SERTİFİKALARI VERİLDİ

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz da Kadın ve Genç Çiftçi Eğitim Uygulama Merkezi projesinin 2018 yılında Ahiler Kalkınma Ajansına sunulduğunu ve projenin sosyal kalkınma mali destek programı kapsamında desteklendiğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Aysel Asil ise bir ülkenin kadınlarının ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesi gerektiğini ifade ederek, kırsal kalkınma içerisindeki en önemli unsurun kadın olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Vali Sezer ile kursiyerler tarafından, Kadın ve Genç Çiftçi Uygulama Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi. Merkezin gezilmesinden sonra Vali Sezer ve protokol üyelerince kadın girişimcilere sertifikaları verildi. Irmak köyündeki törene Vali Yunus Sezer’in yanı sıra Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayın Daire Başkanı Aysel Asil, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ile kursiyerler katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x