Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Tarımda istişare toplantısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ‘TARSİM ve Kırsal Kalkınma Yatırımları’ hakkında ilçelerde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “Kırıkkale Tarım Sektörü İstişare Toplantısı” ile ilk adımı atılan, ilimiz kırsal kalkınma düzeyinin arttırılmasını planlıyoruz” dedi.

 

ÖNEMLİ BİLGİ PAYLAŞILIYOR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, ““Kırıkkale Tarım Sektörü İstişare Toplantısı” ile ilk adımı atılan, ilimiz kırsal kalkınma düzeyinin arttırılması, kırsalda refah düzeyinin geliştirilmesi, çiftçimizin yüksek verimli modern tarım uygulamalarına geçişine katkı sağlanması ve ilimiz tarım sektörünün ülkemiz ve dünya pazarlarına açılabilen kapasitelerde gelişmesini sağlamak ana amaçlarına ulaşma çalışmalarına ara vermeksizin devam edilmektedir” dedi.

 

DEĞERLENDİRME YAPILIYOR

Yılmaz, “Gelişimin ve ilerlemenin ancak aktif şekilde sektörün içerisinde yer alıp, sorunları üreticiler ile birlikte yaşamanın ve çözüm sürecinin her aşamasında işbirliği ve ortak akıl rehberliği ile uzlaşı içinde çalışmanın öneminin bilinciyle sektör toplantıları ilçelerimiz düzeyinde devam etmektedir. İl müdürlüğümüz düzeyinde Şube Müdürleri ve Teknik Personeller ile katılım sağlanan toplantılarda çiftçilerimizin soruları ve sorunları da değerlendirilmektedir.”

 

ÇİFTÇİLERE KATKI SAĞLAYACAK

“Milli Tarım Projesi ile: İlimizde oluşturulan 9 üretim havzasında desteklenecek ürünler belirlenmiş ve ne zaman nerde ne ekilmeli sorusuna kesin ve net cevaplar oluşturulmuştur. Bu sayede çiftçilerimiz doğru ürün için emek harcayacak ve alın terinin tam karşılığını alabilecektir. Yine bu proje ile destek ödemelerinin toplu şekilde ödenerek çiftçimize daha etkin katkı sağlanmış olacaktır. Proje kapsamında yapılacak düzenleme ile gübre ve mazot maliyetlerinden elde edilecek kar çiftçimize katkı sağlayacaktır.”

 

DESTEKLEME SAĞLANIYOR

“Yüzde 50 hibe destekli bireysel sulama projeleri: Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda; tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, lineer sistem, center pivot sistem veya tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, Güneş enerjili sulama sistemi kurulması projeleri desteklenecektir” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x