EğitimGündemManşet

Tatil zili çaldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tatil zili çaldı

2017-2018 Öğretim Yılı 1. Yarıyılı Mehmet Üzelli İlköğretim Okulunda düzenlenen karne töreni ile sona erdi. Öğrencilere karnelerini veren Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Üzelli tatilde öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundular.

 

RECEP UZELLİ’DE KATILDI

Mehmet Uzelli İlköğretim Okulunda yapılan 2017-2018 Öğretim Yılı 1. Yarıyılı karne törenine Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Teleses Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkaleli iş Adamı Recep Uzelli, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Vural, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, birim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler atıldı. Hava sıcaklıklarının düşük olması nedeniyle okul içerisinde yapılan karne töreninde okulda dereceye giren öğrencilere Vali Haktankaçmaz, İş Adamı Uzelli, Meclis Başkanı Çaykara, Jandarma Komutanı Vural ve Milli Eğitim Müdürü Çetin, karneleri ile birlikte öğrencilere hediye taktim ettiler.

 

KARNE VE HEDİYE VERİLDİ

Dereceye giren öğrencilerin karne ve hediyelerinin taktim edilmesinin ardından sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini taktim eden Vali Haktankaçmaz ve İş Adamı Uzelli, öğrenciler ile kısa bir sohbet ettikten sonra karnelerini taktim ettiler. Öğrencilere karnelerini taktim ederken ise tatilde öğrencilerin kitap okuması tavsiyesinde bulunmayı da unutmadılar. Karne dağıtımının ardından açıklama yapan Vali Haktankaçmaz, “Bugün Eğitim Öğretim yılının birinci dönemini tamamladık. Okulumuzu yaptıran Hayırsever Recep Uzelli’yle birlikte çocuklarımızın bir kısmına karnelerini verdik. Onlardan tatilde ne yapacaklarını dinledik. Kimisi gezemeye gidip akrabalarımı göreceklermiş” ifadelerini kullandı.

 

KİTAP TAVSİYESİ

Öğrencilere haşlandıkları kitapları okumasını tavsiye ettiklerini belirten Vali Haktankaçmaz, “İlimizde bu eğitim öğretim dönemini çok şükür sıkıntısız atlattık. Bu yıl eğitim yılı başında tekli öğretime geçtik. Bütün Kırıkkale genelinde 12 okulda ikili öğretim vardı, bunların tamamını tekli eğitime döndürdük. Bunla alakalı bir takım riskleri göz önünde bulundurduk ama çok şükür kazasız belasız atlattık. İkinci dönemi de yine aynı başarıyla tamamlayıp bir yılı tamamlayıp olacağız. Ben sizlerin aracılığı ile bütün öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Derslerinde başarılar diliyorum. Tatil sadece öğrencilere değil velililere de gelmiş oldu. Onlara da çocuklarıyla beraber iyi tatiller diliyorum” dedi.

 

49 BİN 686 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Milli Eğitim Müdürü Çetin ise 2017-2018 Eğitim Yılı hakkında teknik bilgiler verdi. Çetin verdiği teknik bilgilerde, “2017-2018 Öğretim Yılı 1. Yarıyılında il genelinde; Temel eğitimde 168 okulumuzda bin 837 derslikte 33 bin 421, orta öğretimde 61 okulda 928 derslikte 16 bin 265 öğrenci olmak üzere toplanda 229 okulumuzda 2 bin 765 derslikte 49 bin 686 öğrencimiz birinci yarıyılı tamamlamış olup karne alacaklardır. Unutmamalıyız ki öğrencilerimiz alacağı karneler hepimizin ortak karnesidir. Öğretmen, öğrenci ve veliler olarak yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirip ikinci döneme dinlenmiş, daha gayretli daha hazır bir şekilde girmeliyiz. Bütün çabamız, gayretimiz, derdimiz geleceğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz içindir”

 

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

“Kırıkkale olarak başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdik, Türkiye genelinde tam gün eğitime geçişi tamamlayan sayılı illerden biri olduk. Devam eden, toplam 56 milyon 268 bin 725 TL değerinde 13 eğitim yatırımımız hızla devam ediyor ve sürekli yenilerini ekleme gayreti içerisindeyiz. Eğitime verdikleri destek, gösterdikleri yakın ilgiden dolayı başta Valimiz Mehmet ilker Haktankaçmaz’a, milletvekillerimiz Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir’e, Belediyemize, İl Özel İdaremize teşekkür ederiz. Tatil döneminde öğrencilerimizin dinlenmesini, aileleri ve yakınları ile vakit geçirmelerini, sportif, kültürel etkinliklerde bulunmalarını özellikle kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Ailelerimizin karne notlarında bekledikleri başarıyı görmediği zaman doğrudan öğrencimizi sorumlu tutmalarının yanlış olacağını ifade etmek isterim. Çünkü bir eksiklik varsa bunun aile, öğrenci, okul olarak hepimizin ortak sorumluluğu olduğu bilinci ile hareket etmeliyiz. Tüm öğrencilerimizin daha başarılı bir ikinci dönem geçirmelerini diliyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x