Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Tatil zili çaldı

Kırıkkale’de 244 okulda 49 bin öğrenci karne aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı için tatil zili çaldı. Kırıkkale’de, temel eğitimde 179 okulda 34 bin 80, orta öğretimde 67 okulda 14 bin 997 öğrenci olmak üzere toplamda 49 bin 77 öğrenci karne alma heyecanı yaşadı. Karnelerini alan öğrencilere tavsiyelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, “Tatili hak ettiniz. Dinlenin, oyun oynayın, ailenizle, arkadaşlarınızla güzel vakit geçirin, spor yapın ve yeni yıla dinlenmiş, mutlu, enerjik ve hazır olun” diye konuştu.

49 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de öğrenciler karne alarak yaz tatiline girdi. Kırıkkale’de Temel eğitimde 179 okulda 1.837 derslikte 34.080 öğrenci, orta öğretimde 67 okulda 928 derslikte 14 bin 997 öğrenci olmak üzere toplamda 244 okulda 2 bin 765 derslikte 49 bin 077 öğrenci örgün eğitimde karne alma heyecanını yaşadı.  Eğitim öğretim yılının sone ermesi dolayısıyla Kırıkkale’de Gazi İlk ve Ortaokulu-Şehit Suat Yalçın Anaokulunda düzenlenen karne törenine Vali Yardımcısı Emin Alıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, İl müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrencilere karnelerini ve dereceye giren öğrencilerin ödüllerini veren Vali Yardımcısı Alıcı başarılarının devamını diledi.

YENİ PROJELERİ UYGULAMAYA KOYDUK

Düzenlenen törende konuşan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “Eğitim, bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir. Eğitime ve öğrenciye yapılan yatırımın ülkemizin hatta dünyanın geleceğine katkı sağladığı bilinciyle ve Milli Eğitim Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyonu ışığında 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı boyunca öğrencilerimizin bilişsel, fiziksel ve ruhsal olarak gelişmelerini, topluma ve ülkemize faydalı bireyler olmalarını sağlayabilmek için müdürlüğümüz olarak özveri ile çalıştık. Yıl boyunca yeni projeleri uygulamaya koyduk. Bilimsel, sportif ve kültürel etkinliklere önem vererek, çeşitli alanlarda başarılar elde ettik” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

İl Müdürü Tüfekçi “Kıymetli Öğretmenlerim, Yapmış olduğunuz çalışmalar ilimize farklı başarılar getirmiş, hedeflediğimiz yerlere yaklaşmamızı sağlamıştır. Gerek müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projeleri gerçekleştirmeniz gerekse bireysel projeler üreterek eğitime destek verdiğiniz ve farklı bakış açısı sunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gelecek yılda hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağımızı, ilimizi daha iyi yerlere ulaştıracağımızı umut ediyorum” ifadesini kullandı.

EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR

Veliler ve öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Müdür Tüfekçi “ Çocukların eğitiminin ailede başlar ve ömür boyu devam eder. Karne, öğrencilerin yıl boyunca çeşitli sebeplerle edinemediği bazı bilgilerin ve becerilerin telafi edilmesi gerektiğini gösteren bir belgedir. Bilgi eksikliğinin telafisi her zaman mümkündür. Önemli olan kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımızın iyi bireyler olarak yetişip topluma olumlu katkılar sağlamasıdır. Çocukların her zaman yanlarında olmanız, desteklemeniz, güven vermeniz ve sorunlarını çözmek için çaba sarf etmeniz gerekmektedir. Bu onların özgüven duygularını yükseltecek, daha iyi işler başarmak için adım atmalarına destek olacaktır. Sevgili Öğrenciler, Yıl boyunca çok çalışarak ve örnek davranışlar sergileyerek güzel bir tatili hak ettiniz. Yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatili boyunca dinlenin, oyun oynayın, aileniz ve arkadaşlarınız ile güzel vakit geçirin, spor yapın, yeteneğinizin olduğu ve sevdiğiniz sosyal kurslara gidin ve bol bol kitap okuyun. Sizlere iyi tatiller diliyor, önümüzdeki yıla dinlenmiş, mutlu, enerjik ve hazır bir şekilde başlamanızı temenni ediyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x