Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Tavsiye dışı ilaç satan yandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Zirai ilaç bayilerine yönelik toplantıda, bayiler tarafından çiftçilere tavsiye dışı ilaçların satılamayacağı hatırlatıldı.
BAYİLERE ÖNEMLİ HATIRLATMA
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş başkanlığında yapılan toplantıya tarım kredi kooperatifleri, zirai ilaç bayii sahipleri ve Ziraat Odası Başkanlığı temsilcileri katıldı. Yapılan toplantıda zirai ilaç bayi temsilcilerine şu uyarılarda bulunuldu;
BELGE OLMAYAN KİŞİLERE SATILAMAZ
Bayiler tarafından çiftçilere tavsiye dışı ilaçların satılamaz. Göztaşı, Kükürt, ve toz tohum ilaçlarının orijinal ambalajlarının açılarak naylon torbalara bölünüp satılamaz.  Başta BGD’ler (Bitki Geliştirme Düzenleyiciler) Kükürt, Göztaşı olmak üzere bazı ilaçların ruhsatsız ve BGD lerinde yaprak gübresi adı altında satılamaz. Reçete ile satılması gereken ilaçlar ile fumigatların fumigasyon operatör belgesi olmayan kişilere satılamaz.
HASAT ARASINA DİKKAT EDİLMELİ
Miadı dolmuş ilaçların satılamaz. Yabancı ot ilaçları ile diğer ilaçların (insektisit,fungusit vb) aynı bölümde muhafaza edilemez. Bazı firmaların ilaçlarının ambalajları taklit edilerek satılamaz. İlaçların bayi içerisinde uygunsuz şekilde gelişi güzel istif edilemeyeceği, gıda maddeleri ve veteriner ilaçları satılamaz. Özellikle kaçak ve ruhsatsız ilaç satışının yapılmaması ve 2014 Yılı ÇKS uygulamaları doğrultusunda ürün çeşit ve miktarlarına göre ilaç satışı yapılamaz. Kalıntı limitlerine uyulması ve bu amaçla son ilaçlama ile hasat arasına dikkat edilmeli”
1 AY KAPATILABİLİR
Şube Müdürü Ödemiş, “Bayilerimize reçeteli satış konusunda gerekli uyarılar yapılarak uymayanlar hakkında zirai mücadele ilaçlarının toptan ve perakende satılması ve depolanması hakkındaki yönetmeliğin ilgili maddesince 1 ay süre ile kapatılacakları konusunda ikaz yapıldı. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünün tavsiye ettiği ilaçların dışında herhangi bir ilaç tavsiye edilemeyeceği ve zirai mücadele ilaçlarının toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkındaki yönetmelik konusunda bilgi verilmiştir” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu