Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

“Tiftik Keçisi Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, sayıları geçmiş yıllara göre azalan tiftik keçisi yetiştiriciliğini tekrar canlandırmak ve saf ırklarını yetiştiricilere tanıtmak amacıyla “Tiftik Keçisi Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi”ni başlattıklarını bildirdi.

 

DESTEK VERİLİYOR

Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Keskin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarından 90 keçi, 6 da teke olmak üzere toplam 96 tiftik keçisini Konur ve Karafakılı köylerindeki yetiştiricilere dağıttıklarını belirtti. Proje bütçesinin yaklaşık 60 bin lira olduğunu vurgulayan Kırbaş, şunları kaydetti: “Kentte 2014 yılında yaklaşık 22 bin keçi mevcudu olup bunun sadece 630’u tiftik keçisidir. Türkiye’de son yıllarda tiftik fiyatlarının çok düşük oluşu Ankara keçisi yetiştiriciliğini olumsuz yönde etkiledi. Ankara keçisi sayısı hızla azaldı. Ülkemizin tiftik keçisi varlığına baktığımızda 2000 yılında 373 bin olan tiftik keçisi varlığımız TÜİK verilerine göre 2009 yılında 147 bine inmiş, bugün ise bakanlığımızca alınan tedbirlerle tekrar yükselişe geçerek  tiftik keçisi varlığımız 2014 yılında 176 bine ulaşmıştır. Bakanlığımızca tiftik keçisi üretimine 22 lira, tiftik üretimine ise 20 lira destek verilmektedir.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu