Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Tolga Tunç Kuruyemiş açılışını yaptı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tolga Tunç Kuruyemiş yaptığı tören ile resmi açılışını yaptı. Açılışa katılan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, tesisin beklenenin üstünde bir yer olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
 
ÇOK GÜZEL BİR TESİS
Tolga Tunç Kuruyemiş Kırıkkale Üniversitesi karşısında Çalkan Petrol içerisinde yaptığı tören ile resmi açılışına Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur,İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Yahşihan İlçe Emniyet Müdürü Erdal Akkuş, Tunçlar Fabrikası İşletme Sahibi Ekrem Tunç, Cihat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cihat Mencet, Cihad Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kadir Yahşi, Gazetemiz Haber Müdürü Burak Can ve çok sayıda davetli katıldı. Kurban kesilmesi ile başlayan açılış töreninde Başkan Sungur konuşma yaptı. Başkan Sungur’un konuşmasının ardından Başkan Sungur, Müdür Kırbaş ve katılanlar açılış kurdelesini kestiler. Sungur yaptığı konuşmasına meydana gelen olaylarda 41 şehidimize Allahtan rahmet dileyerek başladı. Sungur konuşmasına, “Tolga Tunç ile Zekeriya Şenyüz kardeşimi tebrik ediyorum. Bana ilk geldikleri gün bu kadar güzel bir eser çıkaracaklarını tahmin etmemiştim fakat çok güzel bir iş çıkartmışlar. Artık ilçemiz kuruyemişi ile ünlü bir ilçe olacak. Rabbim hayırlı ve bol kazançlar versin” dedi.
 
ÖNEMLİ BİR İŞLETME
Açılış sonrası Tolga Tunç Kuruyemiş işletme sahipleri Tolga Tunç ve Zekeriya Şenyüz, Başkan Sungur, İl Müdürü Kırbaş, İlçe Emniyet Müdürü Akkuş ve katılımcılara işletmeyi gezdirerek bilgiler verdi. İşletme tanıtımı için gezerken ayçiçeği ve diğer işletmelerin önemli olduğunu söyleyen Kırbaş, Kırıkkale’de 300 bin hektar ekili alan olduğunu söyledi. Kırbaş konuşmasının devamında ise, “100 bin hektar ekili alan her sene nadasa bırakılıyor. Geriye kalan 200 bin hektar alan ise çerezlik Ayçekirdeğine ayrılıyor. Ülke üretimimizin yüzde 8’i Kırıkkale’den karşılanıyor. Burada tarımsal sanayi de ön plana çıkıyor. 4 tane Kuruyemiş tesisimiz var. 200 kişi bu tesislerden istihdam alıyor. İnşallah Tolga ve Zekeriya kardeşimizin de tesisi bunlara ek olur”
 
İLK ADIMI ATACAĞIZ
Kırbaş, “Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu konuda çok büyük hibe destekleri sağlıyor. Bir buçuk milyon tl ye kadar hibe desteği sağlanıyor. İlimizde bu tesislere çok büyük ihtiyaç var. Bizzat bu tesislere büyük önem veriyoruz. 43 ilin birleşim noktasındayız ve bu tesislerimizi geliştirmeliyiz. İnşallah bu tesisler ilk adım olur. Güzel bir konumdayız” dedi. İşletme Sahipleri Tolga Tunç ve Zekeriya Şenyüz tesis konusunda en yakın zamanda İl Müdürü Kırbaş ile en yakın zamanda tesis konusunda irtibata geçeceklerini ve Kırıkkale’ye güzel bir tesis yapma konusunda adım atacaklarını belirttiler.
 
Tolga Tunç Kuruyemiş açılışını yaptı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Tolga Tunç Kuruyemiş açılışını yaptı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Tolga Tunç Kuruyemiş açılışını yaptı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu