Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Tosunlar Un’dan 1 Buçuk Milyon Dolarlık Yatırım

Un sektörünün önde gelen firması Tosunlar Un, 1 buçuk milyon dolarlık ek yatırım ile üretim kapasitesini yüzde yüz artırdı. Fabrikanın günlük 135 ton olan un üretimi yeni yatırım ile 270 tona çıktı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Un sektörünün önde gelen firması Tosunlar Un, 1 buçuk milyon dolarlık ek yatırım ile üretim kapasitesini yüzde yüz artırdı. Fabrikanın günlük 135 ton olan un üretimi yeni yatırım ile 270 tona çıktı.

Tosunlar Un’dan 1 Buçuk Milyon Dolarlık Yatırım - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Bekir Tosun Tosunlar Un Yönetim Kurulu Başkanı

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFINA

Un sektörünün Kırıkkale ve bölgede ki öncü firması Tosunlar Un, üretim kapasitesini yüzde yüz artıran yeni bir yatırıma imza attı. Yaklaşık 1 buçuk milyon dolarlık yeni yatırımla günlük 135 ton olan un üretimini 270 tona çıkaran firma, istihdamını da artırdı.  Firma Sahibi  ve aynı zamanda Anadolu Un Sanayicileri Derneği yönetim kurulu üyesi, Karadeniz İhracatçılar Birliği Denetim Kurulu Üyesi Bekir Tosun, 40 yıldır sektörde olduklarına dikkat çekerek, Tosunlar Un’un, Kırıkkale’nin bir markası olarak Türkiye’nin hemen hemen bütün bölgelerine ulaştırdıklarını ifade etti.

EL DEĞMEDEN ÜRETİM

Yaptıkları son yatırımla günlük 270 ton un üretimini yakaladıklarını söyleyen Tosun, teknolojiye yatırım yaptıklarını belirterek “ Dünyada sahtesi olmayan tek ürün undur. Kaliteli unda iyi buğdaydan, üstün teknolojiden ve iyi bir öğütme sisteminden elde edilir.  Şu anda el değmeden üretim yapıyoruz. Bir buğday tanesi üç gün süren 3 buçuk km’lik yolculuğun ardından un haline geliyor. Buğdayın un olması sürecinde; ön temizleme, temizleme, tavlama, dinlendirme, öğütme-sınıflandırma, paketleme ve sevkiyat aşamalarından geçiyor. Üretilen un, her gün laboratuvarımızda analizi yapıldıktan sonra piyasaya veriliyor ” dedi.

Tosunlar Un’dan 1 Buçuk Milyon Dolarlık Yatırım - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriYETERLİ STOK VAR

Son dönemlerde un fiyatlarından ki dalgalanmaya değinen Tosun “ Öncelikle şunu söyleyeyim asla ürün sıkıntısı yok.  Ülkemizde yetecek miktarda buğdayımız var. Devletimiz özellikle ekmek fiyatlarını dengelemek içinde, ekmeklik un üretiminde bize yarı yarıya buğday desteği sağlıyor.  Bu desteğin karşılığında da fırınlara verilen un fiyatlarını taahhüt edilen fiyattan vermemizi istiyor.  Eğer devlet bu desteği vermezse ekmek fiyatları ciddi oranda artardı. Hatta 4 liraya kadar yükselebilirdi. Devlet, halkımızın yediği ekmeğin fiyatını düşük tutabilmek adına tüm un üreticilerine yüzde 50 oranında buğday veriyor.” ifadelerini kullandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x