Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleYaşam

TR71’in en genç nüfusu Kırıkkale’de

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bölgelerin nüfus yoğunluğunu derledi. TR71 bölgesinde Kırıkkale yüzde 17.8’lik oranla ilk sırada yer aldı. Diğer taraftan illerin ilerleyen dönemlerde nüfusunun nasıl şekilleneceği yönünde bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada 2023 yılında Kırıkkale’nin nüfusunun 258 bin 241 olmasının beklendiği bildirildi.

 

KIRIKKALE VE NİĞDE’DE GENÇ NÜFUS YOĞUNLUKTA

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü tarafından Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Kırıkkale ve Aksaray’da yaşayan genç nüfus oranı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Nevşehir nüfusunun yüzde 16,1’nin genç nüfus oluştururken, Kırıkkale’de yüzde 17,8, Aksaray’da yüzde 17,3, Niğde’de yüzde 17,8 ve Kırşehir’de yüzde 16,5 genç nüfus olduğu açıklandı.

 

2023’TE NÜFUSUMUZUN DÜŞECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de illerin nüfuslarının 2023 yılında nasıl şekilleneceği öngörüldü. Araştırmada bazı iller sürpriz artışlarla birçok ili solarken bazıları da yoğun bir şekilde nüfus kaybederek geri sıralara düştü. 2015 yılı itibariyle 270 bin 271 nüfusla 63’üncü sırada olan Kırıkkale, 12 bin 30 kişi kaybederek nüfusu 258 bin 241’e düşecek. Kırıkkale nüfusunun bu gerilemeyle iller sıralamasında 65’nci sıralaya gerilemesi öngörülüyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x