Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

TÜBİTAK destekli 2 yeni proje

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yürütülecek olan 2 proje daha TÜBİTAK 2229 Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.
 
ETKİN KULLANABİLME BECERİSİNİ ARTTIRMAK
Prof. Dr. Uğur Sarı’nın yürüteceği “Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi (TPAB) Temelli Sorgulayıcı Öğretim Becerilerinin Geliştirilmesi” isimli proje 7-11 Eylül tarihleri arasında Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Kırıkkale Üniversitesi tarafından 2015 Şubat ayında ilki gerçekleştirilen projenin ikincisi 16 farklı üniversiteden, Fen Bilgisi öğretmen adayları katılacak. Proje etkinliklerinde, 6 farklı üniversiteden öğretim üyelerinin katkılarıyla, öğretmen adaylarının sorgulayıcı öğrenme ortamında yeni teknolojileri etkin kullanabilme becerilerinin kazandırılması planlanmakta.
 
PROJELER ÜRETİLMEYE DEVAM EDİLİYOR
TÜBİTAK’ın desteklemeye değer bulduğu “Öğretmen Adaylarına Yönelik Web 2.0 Araçlarının İncelenmesi ve Öğrenme Ortamlarında Kullanımı” isimli ve Eğitim Fakültesi’nde yapılacak bir diğer proje de Doç. Dr. Erman Yükseltürk tarafından yürütülecek. 14-18 Eylül tarihleri arasında, web.2.0 araçları ve öğrenme ortamında kullanımı üzerine düzenlenen projeye Eğitim Fakültelerinden 3 ve 4. sınıf öğrenciler katılacak. Bilimsel içerikli çalışmalarda başarılara imza atan Kırıkkale Üniversitesi; Fen, Sağlık ve Mühendislik Bilimleri’nin yanı sıra Sosyal Bilimler alanında da projeler üretmeye devam ediyor.
 
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu