Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYaşam

TÜRK KAHVE KÜLTÜRÜ KUMDA KAHVE MİRABELLE CAFE İLE YENİDEN CANLANIYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Mirabelle ile kumda kahve keyfi
Unutulmaya yüz tutan geleneksel Türk kahve kültürü kumda kahve ile cezve kültürü Mirabelle Cafe ile yeniden canlanıyor.

TÜRK KAHVE KÜLTÜRÜ YENİDEN CANLANIYOR
Altunbilekler AVM’de hizmet veren Mirabelle Cafe tarafından gerçekleştirilen kumda kahve keyfiyle geleneksel Türk kahve kültürü yeniden canlanıyor. Kumların kullanılmasıyla yapılan yeni ürün kahve severlerin nostalji yaşamasını ve damak zevklerine uygun yeniden geleneksel Türk kahve kültürünü yaşamalarını sağlıyor.

KALİTEDEN TAVİZ VERMİYOR
Güler yüzlü personelleri ile Kırıkkale halkına hizmet veren Mirabelle Cafe, açıldığı günden bugüne kadar Kırıkkale halkının vazgeçilmez mekanları arasında yer aldı. Kahvenin yanı sıra hamburger, kumpir gibi her türlü aperatif yiyeceklerin de bulunduğu Mirabelle Cafe kaliteden taviz vermiyor.

MİRABELLA TAM PUAN ALDI
Türk kahve kültürü kumda kahve keyfi kahve tutkunları kadar Kırıkkale halkından tam puan alıyor. Cafe Şefi Sercan Güzel yeni cihazın geleneksel Türk kahve kültürünün yeniden canlanmasında önemli rol oynayacağını ve cezve lezzetine yeniden dönüşün artacağını ifade etti.  Güzel, Türk kahve kültürünün önemli bir unsur olduğunu ve kahve tiryakileri için kumda kahve keyfinin nostaljiye dönüş olarak nitelendirildiğini ifade etti.

KAHVENİN YERİ ÇOK FARKLI
Şef Güzel, geleneksel kültürlerin korunması için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade ederek, “Geleneksel kültürümüzde kahvenin yeri çok farklı. Türk kahvesi olarak dedelerimizden atalarımızdan gördüğümüz kömür ateşi üzerinde, közle kül arası ateş üzerinde pişirilmiş kahve içerdik biz. Şu anda da biz bunu tekrar modernize ederek kumda kahve olayı geliştirildi. Türk kahve tiryakileri bu yeni ürünü çok beğendi” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x