Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Türk Metal Sendikası, büyümeye devam ediyor

Kırıkkale'nin övünç kaynağı olan Türk Metal Sendikası, büyüme yolunda hız kesmeden ilerliyor. Türkiye'nin en büyük işçi sendikalarından biri olan Türk Metal, Kırıkkale'de kurulan ve ülke çapında büyük başarılara imza atan bir sendika haline geliyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin övünç kaynağı olan Türk Metal Sendikası, büyüme yolunda hız kesmeden ilerliyor. Türkiye’nin en büyük işçi sendikalarından biri olan Türk Metal, Kırıkkale’de kurulan ve ülke çapında büyük başarılara imza atan bir sendika haline geliyor.

Kırıkkale’de kurulan ve Türkiye’nin en büyük işçi sendikası haline gelen Türk Metal Sendikası, sendikacılık alanında büyük başarılar elde ediyor. Ülke genelinde 35 şubesi bulunan Türk Metal, Manisa’da ise 3. şubesini açarak başarı çıtasını yükseltti.

SENDİKA, 300 BİN ÜYE BARAJINI AŞARAK GÜÇLENİYOR

Metal sektöründe verdiği etkili örgütlenme mücadelesiyle üye sayısını sürekli artıran Türk Metal Sendikası, 300 bin üye barajını aşarak güçleniyor. Artan üye sayısıyla birlikte teşkilat yapısını daha sağlam hale getirerek üyelere daha iyi hizmet sunmayı hedefliyor. Türk Metal Sendikası’nın, Türkiye’nin önde gelen beyaz eşya ve elektronik üreticilerinden biri olan Vestel’de 7 Eylül 2021’de başlattığı örgütlenme mücadelesi, 3,5 yıllık bir sürecin ardından 30 Ocak 2024’te toplu iş sözleşmesiyle sonuçlandı.

Kuruluşundan bu yana sendika bulunmayan Vestel’de çalışan 17 bin işçiye daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla Türk Metal Sendikası’nın 14 Mart 2024’te Vestel Şubesi’ni kurma kararı alındı. Vestel Şubesi’nin kuruluş toplantısına Türk Metal Sendikası’nın üst düzey yöneticileri ve Manisa’da faaliyet gösteren şubenin yöneticileri ile Vestel Şube yönetimi katıldı. Vestel Şubesi’nin yönetim kadrosu şu şekilde oluştu: Suat Öztürk (Şube Başkanı), Bekir Düzgün (Şube Sekreteri), Can Nurel (Şube Mali Sekreter), Erdeniz Özkan (Şube Teşkilatlandırma Sekreteri) ve Safiye Alıcı (Şube Eğitim Sekreteri).

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x