Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Türk Metal Sendikası üyeleri ayrıcalıklıdır

Gemlik Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ’ın Divan Başkanlığına seçildiği genel kurulda Genel Kurul Divanı, Bursa Emek Şube Başkanı Nizamettin Bilik, Bursa Şube Başkanı Selda Tekman, Vacide Dönmez ve Nazmiye Yolduruk’dan oluştu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gemlik Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ’ın Divan Başkanlığına seçildiği genel kurulda Genel Kurul Divanı, Bursa Emek Şube Başkanı Nizamettin Bilik, Bursa Şube Başkanı Selda Tekman, Vacide Dönmez ve Nazmiye Yolduruk’dan oluştu.

BU FARK PEVRUL KAVLAK VE TÜRK METAL SENDİKASI FARKIDIR

Divan Başkanı olarak genel kurul delegelerine seslenen Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ, sözlerine Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın genel kurul delegelerine gönderdiği başarı dileklerini ileterek ve kısa bir süre önce yaşamını yitiren Gemlik eski şube başkanı Kemal Durmaz’ı anarak başladı. Altundağ, geçtiğimiz hafta bölgelerde düzenlenen genişletilmiş temsilciler meclisi toplantılarına değinerek devam ettiği konuşmasında, “Bildiğiniz gibi MESS grup toplu iş sözleşmesini geçtiğimiz yıl 1 Eylül 2021 den geçerli olmak üzere imzaladık. O günden bugüne asgari ücretin saatlik ücretine bir yılda toplam %80,88 oranında zam yapıldı. Diğer tüm çalışan kesimler ise %80 ile %100 arasında zamlar alabildiler. Çalışanların içinde bir grup vardı ki, bir yılda alınan zam anlamında bütün çalışan kesimden daha ayrıcalıklı oldular. Türk Metal ile MESS arasında imzalanan son toplu iş sözleşmesinin en son dilimdeki zam oranı %26,97 oldu. Ve böylece sendikamızın bir yılda üyelerimize aldığı zam oranı %129,66 ya ulaştı. Sosyal hakların %9,26 olan aylık kazanca etkisi ile bir yılda Türk Metal üyelerinin aldığı zam %138,92’ye ulaştı. İşte bu ayrıcalık Türk Metal Sendikası üyelerinin ayrıcalığıdır. Bu fark Pevrul Kavlak ve Türk Metal Sendikası farkıdır” dedi.

PANDEMİ DÖNEMİ İLE ALAKALI BUNUNLA DA YETİNMEDİK

Sendika Türk Metal’in sözleşmeden doğan diğer kazanımlarını dile getirerek sözlerine devam eden Altundağ, şunları söyledi: “Türk Metal Sendikası’nın bu sözleşme ile kazandıkları ve üyeleri için verdiği sosyal hizmetler tabi ki sadece bu rakamlardan ibaret değil. Türkiye’nin en büyük tamamlayıcı sağlık sigortası hizmeti, imzalanın sözleşme sayesinde Türk Metal Sendikası üyelerine 2017 yılından beri hizmet veriyor. Bu kapsamda üyelerimiz bu sözleşme sayesinde 2 milyonun üzerinde tedavi ve 37 bin ameliyat hizmetinden özel hastanelerde ücretsiz olarak faydalandılar. Bunun kazanım anlamındaki maddi karşılığının büyüklüğünü herhalde ayrıca söylememe gerek yoktur. Özellikle 2020 yılından itibaren pandeminin hayatımıza girmesinden sonra bu tamamlayıcı sağlık sigortasının Covid-19 tedavilerinde de kullanılmasını sağlayarak tamamlayıcı sağlık sisteminde ilk defa salgının özel hastanelerde de ücretsiz tedavi edilmesinin önünü açan sendika Türk Metal’dir. Hatırlarsanız pandemi dönemi ile alakalı bununla da yetinmedik. Henüz devletimiz tarafından o dönemde işten çıkartmalar yasaklanmamışken Genel Başkanımızın 2020 yılının Mart ayında MESS ile üzerinde uzlaştığı protokole göre üyelerimizin pandemiden kaynaklı sıkıntılar sonucunda işinden olmasının önüne geçtik. Bu sayede üyelerimizin ve ailelerinin yaşanılan bu sıkıntılı bir süreçte hayata tutunmalarına yardımcı olduk. Ayrıca yine o dönemde Covid-19 hastalığına yakalanarak iyileşen üyelerimizi hastalığın onlarda ve ailelerinde yarattığı travmayı hafifletmesi amacıyla otellerimizde dinlenmeleri için misafir ettik. Sosyal sendikacılık kavramının sadece Türkiye’de değil, dünyada da lideri konumunda olan sendikamız 2021 ve 2022 yılında eş ve çocukları ile 150 bin kişi yani 40 bin aileyi otellerimizde ücretsiz tatile göndermiştir”.

Sendikamız Türk Metal’in son iki yılda 116 işyerinde yürüttüğü örgütlenme faaliyetlerinin sonucunda 45 yeni işyerinin toplu sözleşme düzenine kavuşturulduğunu ve 40 bini aşkın metal işçisinin sendikamız bünyesine katıldığını dile getiren Altundağ bu bağlamda Technomix emekçilerine şöyle seslendi: “Bursa’da şu anda devam eden Technomix grevine değinmek istiyorum. Kısaca şunu ifade edeyim. Technomix’de şu an ilerleyen süreç tek kelime ile sendikasızlaştırma sürecidir. Buradan orada grevde olan Türk Metal emekçisi kadın arkadaşlarımıza da saygıyla selamlıyorum. Sendikamız her daim onların destekçisi olacaktır, onların yanında olacaktır”.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x