Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Türkiye Yaşlı Profili Araştırması İş Birliği Protokolü İmzalandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Arasında 10.05.2023 tarihinde Türkiye Yaşlı Profili Araştırması İş Birliği Protokolü imzalandı.

KAYNAK: TÜİK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2023 yılı yatırım programı kapsamında; ülkemizde yaşlı bireylere yönelik hizmetleri ve yaşlıların ihtiyaçlarını bütünsel olarak ele alan sosyal göstergelerin oluşturulması, kanıta dayalı verilerin elde edilmesi, elde edilen veriler doğrultusunda koruyucu ve önleyici faaliyetlerin planlanması amacıyla ülkemizde ilk kez Türkiye Yaşlı Profili Araştırması yapılacaktır.

Bu kapsamda Kurumumuz ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında Türkiye Yaşlı Profili Araştırması İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, Türkiye Yaşlı Profili Araştırması soru kâğıdının hazırlanması, alan çalışmasının gerçekleştirilmesi, İBBS-1 seviyesinde sonuçların haber bülteni ile duyurulması, temel tablolardan oluşan e-yayının hazırlanması ile mikroveri setinin oluşturulması, Kurumumuz tarafından gerçekleştirilecektir.

İmzalanan protokol ile Yaşlı Hakları Ulusal Eylem Planında yer alan, yaşlılık alanında ülke geneli ve bölgesel politikalar oluşturulması ve uygulamanın izlenmesine yönelik istatistiklerin üretilmesi için önemli bir adım atılmış olup, çalışma sonuçlarının 2024 yılı Mart ayında haber bülteni ile kamuoyuna duyurulması planlanmaktadır.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu