Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Hemşire demek umut demektir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, ‘12 Mayıs Hemşireler Günü ve Hemşirelik Haftası’ dolayısıyla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ni ziyaret etti. Akdoğan burada pasta keserek hemşirelerin gününü kutladı.

HABER: TAHİR ERDEM

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde ‘12 Mayıs Hemşireler Günü ve Hemşirelik Haftası’ dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Programa Şube Başkanı Akdoğan’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Bahadır Kılıç, AK Parti Milletvekili Adayı Ergün Tekin, Sağlık-Sen yönetim kurulu, iş yeri temsilcileri, Engelli ve Kadın Kolları Komisyonu ile Gençlik Kolları Komisyonu katıldı.

AK Parti İl Başkanı Bahadır Kılıç ve AK Parti Milletvekili Adayı Ergün Tekin konuşmasında hemşirelik mesleğinin önemi vurgu yaparak Ebeler, Hemşireler ve Anneler Gününü kutladılar.

12 Mayıs Hemşireler Günü ve Hemşirelik Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Başkan Akdoğan; “Hemşire umut demektir. Hemşire en zor zamanda umut demektir. Hemşire acıya şefkat demektir.

Hemşire her şeyden önce fedakarlık demektir. Ülkemizde görev yapan binlerce hemşire, gece gündüz demeden görevlerini hakkıyla yerine getiriyor.  Pandemide, selde, depremde yani her koşulda insanımızın yaralarını saran hemşirelerimizin tek gayesi, yaşama umut olmaktır. Tarihimizin ilk hemşiresi Safiye Hüseyin Elbi’nin de gayesi umut olmaktı.

Bugün ülkemizin dört bir yanında nice isimsiz hemşiremizin de bu gaye uğruna kendi canları ortaya koyarak çalıştığı tüm toplum tarafından bilinmektedir. Fedakarlıkları, alın terleri, mücadeleleri, canlarını ortaya koyarak çalışmaları; hemşirelerimizin nasıl bir hizmet verdiklerinin açık bir göstergesidir. Bu nedenle diyoruz ki; hemşire fedakarlıktır, şefkattir ve özveridir.

Hemşerilerimizin, bu fedakarlığa karşı döktükleri alın terlerinin ve emeklerinin karşılığı görülmelidir. Seslerine kulak verilmeli, sağlık sisteminin mihenk taşı olan hemşirelerimizin sorunları çözüme kavuşturulmalıdır.  İş yükünün azaltılması, çalışma koşullarının düzeltilmesi maaş iyileştirmesinin yapılması acil olarak çözülmesi gereken ve Sağlık-Sen olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz, çözümü için mesai harcadığımız konuların başında gelmektedir. Görevlerini bir meslekten öte insani sorumlulukla yapan hemşirelerimizin yüzünün güldürülmesi için mücadelemizi her platformda sürdürmekteyiz.  Dün olduğu gibi bugün de hemşirelerimizin haklarını daha ileriye taşımak en büyük gayemizdir.

12 Mayıs Hemşireler Günü ve Hemşirelik Haftası kutlu olsun. Ayrıca; Ebeler, Hemşireler ve yaklaşan Anneler gününü de kutluyoruz” dedi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu