Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yahşihan

Türkiye’nin en çok gelişen ilçesi Yahşihan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur Cumartesi günü Saat.13.00’da TGRT EURO kanalında Şehr-i Gündem adlı programın konuğu oldu. Belediye Başkanı Sungur, hızla büyüyen ve gelişen Yahşihan’ı Türkiye gündemine taşırken, gündeme dairde açıklamalarda bulundu.

20 YENİ YEŞİL ALAN VE PARK
Hayata geçirdiği projelerden bahseden Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur “Proje sadece kazmayı vurup ertesi günde kurdelesini kesip hayırlı olsunla hayata geçin bir çalışma olmuyor. Bunun altyapısının olması lazım, Kamulaştırmada karşılaştığımız zorluklar gibi bir çok zorluklar oluyor. Ama şöyle biz göreve geldiğimiz günden beri, yeşil alanlar, çocuk parkları, ırmak kenarındaki mesire alanlarının sayısını artırmaya çalıştık. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan ve yetersiz olan altyapı çalışmalarını tamamladık. Sağ olsun geçmiş belediye başkanlarımız da bazı hizmetler yapmış ama bizde ‘Yol medeniyet dedik’ ve 2009’da 10 KM yapılı yolu bulunan Yahşihan’a 200 KM yol yapımını gerçekleştirdik. Şuanda Allaha şükürler olsun yol sorunu yok denecek kadar azaldı. Malumunuz yol işi özellikle her yıl Nisan ayı ile Ekim ayı arasında yapılıyor, kısmet olursa bu yılda kilit parkesi yapılmamış yollarımızı yapacağız” diye konuştu.

SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER
Spor alanlarına da ağırlık verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Sungur “İlçemizde spor alanlarının genişlemesi ve kazandırılması noktasında çalışmalar yaptık. İlçemize Kapalı spor salonunun kazandırılması noktasında yapılan çalışmalara destek olduk. Belediye olarak kendimiz semt sahaları yaptık. İlçemizin ihtiyacı olan kapalı bir toplantı salonu inşa ettik. Yeni bir belediye binası yaptırdık. Biz tabi belediye olarak bunları yaparken bunlar belediyeciliğin olmazsa olmazları zaten ama bizler kültürel anlamda da belediye olarak önemli faaliyetlere imza attık. Yahşihan Yoğurt Festivalini geleneksel hale getirdik. Ayrıca Ankara, Nevşehir, Kastamonu, Safranbolu gibi yerlere kültür gezileri organize ediyoruz. Biz özellikle üniversite sınavlarına giren lise son sınıftaki öğrencilerimize moral olsun diye Moral gecesi organizasyonları yapıyoruz. Nasip olursa bu yıl 9’uncusunu gerçekleştireceğiz. Bizim gençlerimiz için her zaman önceliğimiz Çanakkale, o ruhu alsınlar diye her zaman oraya gönderiyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x