Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Türkler mülteci olmaz vatanları için savaşır ve gerekirse ölürler

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından Çarşı Cami’nde Ruslar’ın Ukrayna işgalini protesto etmek ve Ruslar’ın Kırım Tüklerine karşı soykırım uygulamasına karşı mevlid okutuldu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından Çarşı Cami’nde Ruslar’ın Ukrayna işgalini protesto etmek ve Ruslar’ın Kırım Tüklerine karşı soykırım uygulamasına karşı mevlid okutuldu.

8 YIL ÖNCE KIRIM’IN İŞGALİ

“Türkler mülteci olmaz vatanları için savaşır ve gerekirse ölürler” sözleriyle başlayan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi Yönetim Kurulu Adına Av.Uğur Yaşar Uygun,  “Rusya ordusu 24 Şubat 2022 Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı işgal hareketiyle savaşı başlatmış oldu. Şehirleri de bombalayarak Ukrayna topraklarında ilerlemeye başladı. Bugün sadece Ukrayna için değil bütün dünya için felaketin başladığı bir gün olarak görüyoruz. Dünyayı felakete götüren bu alçak ve aşağılık girişimi çok önceden planlayarak, adım adım uygulayan Rusya’yı şiddetle protesto ediyoruz. Türkiye’de yaşayan milyonlarca Kırım Türkleri adına bu savaşın bir an önce sonlandırılması dileğiyle, Ukrayna’nın yanında olduğumuzu deklere ederek, dünya kamuoyunu bu felaket karşısında sessiz kalmamaya davet ediyoruz. Bundan 8 yıl önce Kırım’ın işgali ile başlayan süreç bugün bütün Ukrayna’nın işgaline yönelik Rusya saldırısı ile çok daha korkunç bir boyut almıştır. Rusya, tarihinde pek çok kez yaptığı gibi bugün bir kez daha uluslararası hukuku, diplomasiyi ve imzası bulunan antlaşmaları ayaklar altına almıştır. Tarihi boyunca defalarca Rusya rejimlerinin yaptığı katliamlar ve soykırımların mağduru olan pek çok halk gibi Kırım Türkleri de Rusya’nın Ukrayna’da yeni katliamlar ve soykırımlar yapması endişesini taşımaktadır. Ne yazık ki Kırım Türklerinin tarihi tecrübesi bu endişenin gerçekleşmesi ihtimalini çok yüksek bulmaktadır. Hukuka ve insan haklarına saygılı dünya devletlerini ve bütün insanlığı emperyalist Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı bu yeni saldırıya karşı bütün imkanları ile mücadele etmeye ve işgalleri sona erdirmeye çağırıyoruz.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x