GündemManşet

Ülkemizin geleceğini borçluyuz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haber-Foto: Burak Can

 

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN YIL DÖNÜMÜ ANMA ETKİNLERİ ŞEHİTLİK ZİYARETİ İLE BAŞLADI

 

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü, tüm ülkede olduğu gibi Kırıkkale’de de düzenlenen etkinliklerle anılmaya başlandı. Etkinliklerde, hain gecenin bir daha yaşanılmaması temennisi bulunurken, Milletvekili Mehmet Demir, ülkemizin geleceğini şehitlerimize, gazilerimize ve millete borçlu olduğumuzu belirtti.

 

ŞEHİTLİK ZİYARETİ İLE BAŞLADI

Fetuhlahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) planlamış olduğu ancak Türk Milletinin canı pahasına ortaya koyduğu mücadele ile engellenen hain darbe girişimin yıl dönümünde anma etkinlikleri başladı. Anma etkinliğinin ilk günü Şehitlik ziyareti ile başlayarak, sergi açılışı ve şehitlerimiz için okunan Mevlid-i Şerif ile sona erdi. Anma etkinliklerinin ilki Şehitlik ziyaretinde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okunması ile başladı. Daha sonra Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, il protokolü, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar şehitlerin kabristanlarına karanfil bıraktı.

 

15 TEMMUZ SERGİSİ

Şehitlerin Kabristanlarına karanfil bırakan il protokolü, Şehit aileleri ile de bir süre sohbet ederek, kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu ve her zaman yanlarında olduğunu ifade ettiler. Şehitlik ziyaretinin ardından Vali Haktankaçmaz’ın yanı sıra il protokolü, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 15 Temmuz Resim Sergisinin açılışını yaptı. 15 Temmuz gecesi Kırıkkale’de ve ülke genelinde çekilen fotoğrafların sergilendiği resimlere ilimizin ünlü karikatüristi Orhan Karartı’nın karikatürleri de büyük ilgi gördü. İlk gün etkinliğinin son programı ise Nur Camii’nde şehitlerimizin anısına Mevlid-i Şerif okunması ile sona erdi. Öğle namazında yapılan Mevlid-i Şerifte vatandaşlara kolaya ve lokum ikramında bulunuldu.

 

HAZIR BULUNULMALI

Şehitlik ziyaretinde konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, “Geçtiğimiz yıl ülkemiz milletimiz bir uçurumun kenarından döndük. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm vatandaşlarımız sokaklara döküldü. Bütün Türkiye kefenini giyerek, ülkesine milletine sahip çıkmak için sokakları çıkıldı. Milletimiz bir destan yazdı. Yaşadığımız bu felaket inşallah bir daha yaşanılmaz. Bu günün unutulmaması için etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerin başlangıcını şehitlerimizin kabrinden başlattık. Bu nesil, bu kötü geceye birebir canlı olarak yaşadı. Şahadet mertebesine ve gazilik mertebesini yaşayanların düşünceleri gibi, tüm milletimiz de bu düşüncelerle hareket etmesi gerekiyor. Bu milletin evlatları, bu coğrafya da yaşıyorsa her türlü tehlikeye karşı hazır bulunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 

CANLI OLARAK YAŞADIK

Vali Hakmtankaçmaz, Resim Sergisi açılışında yaptığı konuşmada ise, “Hepimiz o geceyi canlı canlı yaşadık. İlk saatleri fotoğrafları görünce yaşanan o anları tekrar yaşamış gibi olduk. Ülke genelinde çekilmiş çarpıcı görüntüler var. Fotoğrafları görünce, uçurumun kenarından almış millet diyoruz ama gerçekten uçurumun kenarından almak çok zor oldu. Allah bu millete bu felaketi, bu hain geceyi bir daha yaşatmasın” diye konuştu. Milletvekili Can, yaptığı konuşmada, “Bizler mecliste patlama sonucu oluşan hasarlı yerleri gösterdiklerimizde, bize “biz bu katar büyük olduğunu bilmiyorduk” diyorlar. Allah milletimize bu kötü günleri tekrar yaşatmasın” diye konuştu.

 

DÜNYA’YA ÖRNEK OLDU

Milletvekili Ramazan Can konuşmasının devamında ise, “Ankara uçaksavarlara meydan okudu. Milletimiz gövdesini ortaya koyarak Cumhurbaşkanına sahip çıkmıştır. 15 Temmuz, dünya siyasetinin dönüm noktasıdır. Bundan sonra hiç kimse bu tür saldırıya kalkışamayacaktır. 15 Temmuz tüm dünyaya örnek olmuştur. Bütün analarımız atalarımız hainlere meydan okumuştur. 15 Temmuz’u gelecek nesillerimize unutturmayacağız. Kırıkkale’de valimiz başkanlığında tüm toplumun değerlerini sağlamlaştıracağız. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, milletimizin vergileri ile sunulan imkanları başkasına altın tepsi ile sunmuş fakat milletimiz buna engel olmuştur. Ordumuz daha da güçlendi, PKK, DEAŞ ile sürekli mücadele içerisindedir. Bizler bu haçlı ittifaklarına karşı mücadele edeceğiz. Bizler TBMM’de şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak söylemlerde bulunmamalıyız” dedi.

 

UNUTMAYACAĞIZ

Milletvekili Abdullah Öztürk, konuşmasına fotoğrafları gördükleri anda tekrar o geceyi yaşadıkların belirterek başladı. Öztürk konuşmasının devamında ise, “Kırıkkale, Türkiye genelinde ilk meydanlara çıkan illerden biri. Bu öncülük diğer illerde de insanlarımıza güç verdi. Bu güç, destek çok önemliydi. Bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması için gerekli tedbirleri emniyet güçlerimiz ve askerlerimiz alıyor. Rabbim bu günleri bir daha yaşanmasın. Bu felaketten de dersler çıkarmamız gerekiyor” dedi. Milletvekili Demir ise yaptığı konuşmada, “15 Temmuz’da milletimiz ülkemizin geleceğini kurtar. Şehitlerimize, gazilerimize ülkemizin geleceğini borçluyuz. Resimleri görünce, ilk gece burada bizimle beraber bekleyen milletimizin söylemleri tekrar gözümüzde canlandı. Sergide ön planda bizler varız ama sergide asıl ön planda olması gereken milletimiz. Milletimize tekrar şükranlarımı iletiyorum. 15 Temmuz’u unutmayacağız” diye konuştu.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x