Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür SanatManşet

Ülkü Ocakları aşure dağıttı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı esnafa ve halka aşure dağıttı. Şube Başkanı Serkan Tunçbilek, “Hicri Yılın ilk ayı olan Muharrem ayında bu ayın en kıymetli gecesi de Aşûre gecesidir” dedi. 

‘ORUÇ TUTMAK FAZİLETLİDİR’

Tunçbilek basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ““Şehrullahi”l-Muharrem” olarak meşhur olan, yani “Allah”ın ayı Muharrem” olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Allah”ın ayı, günü ve yılı olmaz, ancak Allah”ın rahmetine ermenin önemli bir fırsatı olduğu için Peygamberimiz tarafından bu şekilde ifade edilmiştir. Âşura Günü ise Muharrem”in 10. günüdür. Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir.

BİRÇOK DUALAR BU GECE KABUL EDİLDİ

Hicri Yılın ilk ayı olan Muharrem ayında bu ayın en kıymetli gecesi de Aşûre gecesidir. Allahü teâlâ, birçok duaları Aşûre günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem’in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh’un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub’un oğlu Hazret-i Yusuf’a kavuşması, Hazret-i Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi, Hazret-i İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşûre günü oldu” Basın açıklamasının ardından Kırıkkale Ülkü Ocaklarına mensup gençler Kırıkkale Zafer Caddesinde ve Hürriyet Caddesinde Esnaflara ve Halka aşure ikramında bulundu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu