Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Üniformanızı lekeleyemeyecekler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

VALİ HAKTANKAÇMAZ, “BU SEVGİYİ BU MİLLETİN GÖNLÜNDEN ÇIKARTAMAYACAKTIR”

 

Kanun Ordusu Jandarma’nın 178’inci yıl kutlamaları çerçevesinde, İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Törende Jandarma Teşkilatının gururlu hizletlerinden bahseden Vali M. İlker Haktankaçzmaz, “Hiçbir terör örgütü, hiçbir hain, hiçbir şer odağı, üzerinizdeki bu üniformayı lekeleyemeyecektir” dedi.

 

TSK’NIN GÖZ BEBEĞİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözbebeği Jandarma, kuruluşunun 178’nci yılını kutluyor. 1839 yılında kurulan Jandarma Teşkilatı’nın kutlama töreni, ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, İl Jandarma Komutanlığı’nda devam etti. Jandarma Komutanlığı bahçesinde ki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Albay İsa Çakmak, “Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir”

 

GÜCÜ VE TEMİNATI OLMUŞTUR

Çakmak, “Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma; üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu; vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletinin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. Jandarma; üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmuştur.”

HUKUK DÜZENİ İÇİNDE ARAMAKTADIR

“Kahramanca, canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekâtı icra eden Jandarma, Emniyet Teşkilatımız ve diğer Kurum ve Kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakârca görev yapmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde yürürlükteki kanunları kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde aramaktadır.”

 

AZİM VE İNANCI İÇERİSİNDEDİR

“Yurdumuzun her köşesinde, halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma; Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, Modern teknolojinin bütün imkânlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir.”

 

TALİHSİZ OLAYLAR YAŞADI BU ÜLKE

Albay İsa Çakmak’tan sonra konuşma yapan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, “Cumhuriyetimizin kuruluşunda yer alan, temel felsefesi ne ise bugün bu teşkilat, kolluk güçleri ile birlikte ülkemizin ve milletimizin emrinde, ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam etmekte. Jandarma teşkilatı mensubu arkadaşlar, yakın zamanda 15 Temmuz gecesi çok talihsiz olaylar yaşadı bu ülke. Bu teşkilatın içerisinde ve diğer kurumlarda yer alan hainler, bu ülkeye büyük bir zarar vermek istediler. Gerek ülkesini ve milletini seven kamu görevlilerinin, gerekse bu güne kadar bu ülkenin en büyük teminatı olan milletimizin, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde o girişim bertaraf edildi” diye konuştu.

 

ÜNİFORMANIN HAKKINI VERİYORSUNUZ

Kanun ordusu Jandarma personeline seslenen Vali Haktankaçmaz, “Şunu bilmenizi isterim ki, hiçbir terör örgütü, hiçbir hain, hiçbir şer odağı, üzerinizdeki bu üniformayı lekeleyemeyecektir. Hiçbir güç, sizi Jandarma teşkilatı olarak, bu ülkenin insanının kafasındaki, gönlündeki müstesna yerinizi bozamayacaktır. Bu sevgiyi bu milletin gönlünden çıkartamayacaktır. Çünkü sizler, bu ülkeye hizmet etmek için yemin ettiniz ve yemininizi tutuyorsunuz. Üzerinizde taşıdığınız üniformalarınızın hakkını, sizlerden öncekilerinin verdiği gibi sizlerde vermeye devam ediyorsunuz” dedi.

 

ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ

Konuşmaların ardından Albay Çakmak, günün anısına Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz’a plaket takdim etti. Daha sonra görevlerinde Kırıkkale genelinde yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Hemen ardından geleneksel hale gelen ve görevini başarılı şekilde yerine getiren komutan ve Mehmetçiklere de üstün başarılarından dolayı belge verildi.

 

FİDAN DİKTİLER

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Albay İsa Çakmak, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.  Tören, jandarma ekipmanların yer aldığı sergisinin gezilmesi ve günün anısına fidan dikimiyle sona erdi.

 

Haber Foto: Burak Can

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x