Eğitim

ÜNİVERSİTE EĞİTİME DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Özdemir, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Kırıkkale Üniversitesi ve Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında önümüzdeki dönem yapılabilecek eğitimde işbirliği konuları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Özdemir, kadınların devlet ve millet kaynaşmasını sağlamak amaçlı, psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleri ile toplumsal entegrasyonlarını sağlamaya yönelik faaliyet gösteren Yahşihan Aile Destek Merkezi (ADEM) ve dezavantajlı kadın gruplarının üretmiş olduğu ürünler hakkında Rektör Aslan’a bilgi verdi.

 

Rektör Aslan, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Üniversitedeki farklı birimlerin, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesimine teorik ve pratik anlamda fayda sağlayacak çalışmalar yaptığını, bu anlamda her zaman desteğe hazır olduklarını belirtti.

 

Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu ORBİKOP Geleceğin Meslekleri Atölyesi kapsamında Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bisiklet üretimi yapıldığını belirten Haluk Özdemir, bu kapsamda proje ortağı olan Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Geleceğin Meslekleri Atölyesiyle, Ar-Ge ve diğer teknik konulardaki desteklerini Rektör Aslan’la görüştü.

 

Özdemir, Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Döner Sermaye Kapsamında Lazer Ahşap Kesme Tezgahı, 3D Yazıcı ve CNC Makineleri kullanılarak kişiye özel saat ahşap saat, telefon tutucu, lazer kesim ahşap hediye kutuları, kumbara ve kişiye özel tasarlanabilir çeşitli katma değerli ürünler üreterek istihdama katkıda bulunduklarını ifade etti. Ziyarette Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Özdemir, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’a Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılmış hediye kutusu ve ahşap saat hediye etti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu