Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Üreticilerin borçları ertelensin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Son zamanlarda sağanak yağışla birlikte yaşanan sel felaketlerinin beraberinde büyük zararları getirdiğine dikkat çeken Kırıkkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Karakoç, selden zarar gören çiftçilerin banka ve kooperatiflere olan borçlarının ertelenmesini beklediklerini söyledi.

ÜRETİCİ ZOR DURUMDA KALMIŞTIR
Haziran ayı içerisinde ülkemizde meydana gelen aşırı yağışlardan Kırıkkale’nin de ciddi manada etkilendiğine vurgu yapan Kırıkkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Karakoç, aşırı yağışların beraberinde de doğal afetleri getirdiğine dikkat çekti. Yağışlarla birlikte doğal afetlerin, can ve mal kayıplarının yaşandığını, birçok ekili arazilerin zarar gördüğünü ve canlı hayvanların telef olduğuna değinen Başkan Karakoç, afetin üreticiyi zor durumda bıraktığını söyledi.

CAN KAYIBI YAŞANDI HAYVANLARI TELEF OLDU
Başkan Karakoç “Meydana gelen şiddetli yağışlar sonrası birçok felaket yaşanmıştır. Aşırı yağış, dolu, sel ve su basmaları neticesinde çitçimizin ürünü tarlada hasar görmüş ve hasat edilemez hale gelmiştir. Büyükbaş hayvancılık yapan 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, evleri ve ahırlarıyla birlikte 35 hayvanı sele kapılarak telef olmuştur. Yetkililerimizden çiftçimizin bu mağduriyetlerinin giderilmesi, varsa banka ve kooperatif borçlarının ertelenmesi ve ödeme kolaylığı sağlanmasını tüm çiftçilerimiz adına talep etmekteyiz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x